Hartkaiserbahn Ellmau kosten 28 miljoen euro

Hartkaiserbahn Ellmau kosten 28 miljoen euro

We hebben er veel over bericht over de nieuwe Hartkaiserbahn afgelopen jaar. Weten we nog hoe de oude Hartkaiserbahn er uit zag. We zijn het bijna vergeten. Maar nog een keer dan?de allerlaatste keer dat de trein aan het rijden was in de ZON en dat was op goede vrijdag, 3 april 2015. Daar zijn we nog getuige van geweest. Zie onderstaande video. De dagen erna was het grauw en grijs met zelfs erg wintersweer met de paasdagen.

Meteen op 7 april 2015 zijn de werkzaamheden om de trein te slopen ? begonnen.

Ook hiervan hebben we de beelden nog?

De sloop van het treintje moest wel snel gebeuren want men wilde snel weer gaan openen. Wellicht zelfs nog aan het einde van het zomerseizoen. Helaas is dat niet gered maar er staat zeker wat moois. Mochten jullie dit jaar gebruik maken van de lift in Ellmau dan doemt er al meteen een enorm gebouw op. Maar liefst 95 meter lang.

Vanuit dit gebouw vertrekken de gondels om weer naar boven te gaan. 10 personen kunnen hier in gaan zitten en de gondels zijn zo groot dat ook rolstoelen, mountainbikes en kinderwagens hier makkelijk in passen. Uiteraard is ook gedacht aan Wifi. Zowel in het dal-als bergstation aanwezig maar ook in de gondels. De zitplaatsen zijn verwarmd zodat aan alle comfort is gedacht. In het gebouw zijn ook aanwezig een Intersport, een soort van kinderdag verblijf waar kinderen van 2 tot 6 jaar welkom zijn en maar liefst 1500 skidepotkastjes ?

Op dit moment wordt er zeker nog gewerkt aan het dalstation. Eind november moet de Intersport klaar zijn. Ook worden er nog testrondes gemaakt. De Bergbahnen Ellmau Going kijken uit naar vrijdag 20 november dan zouden alle vergunningen aanwezig zijn en gaat deze aanwinst op 5 december 2015 in bedrijf.

De kosten van dit hele grote project bedraagt 28 miljoen euro. Dit geld is niet alleen uitgegeven aan de nieuwe lift en gondelstations maar ook aan een splinter nieuw mittelstation en een nieuwe speicherteich (een meertje voor opslag van water voor de sneeuwkanonnen)

 Hartkaiserbahn Ellmau

Bron: Tiroler Zeitung

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×