Het wordt heet, heter, heetst!

Het wordt later deze week heet, extreem heet voor juni zelfs! De stroming draait volledig naar het zuiden en vrijdag of zaterdag kan het lokaal 36 of 37 graden worden.

Vandaag hebben wij nog geen extreem hoge temperaturen, maar met 28 tot 32 graden is het ook vanmiddag zeker niet koud. Naar verwachting is er vandaag minder bewolking aanwezig als de voorgaande dagen. Toch blijft West Oostenrijk gevoelig voor wolkensluiers. En ook vandaag merken we de nabijheid van weer een storing, verspreid over het westen en zuiden zijn in de namiddag weer onweersbuien mogelijk. Het oosten houdt het opnieuw zonnig en droog.

Morgen een dipje in Vorarlberg en Tirol. Hier is het veelal bewolkt en vallen er continue nieuwe regenbuien. Elders, met name in het oosten en zuiden, veel zon en hoge temperaturen. Opnieuw rond of boven de 30 graden. In de namiddag is ten noorden van de Donau een onweersbui mogelijk.

Donderdag opnieuw overal veel zon en hoge temperaturen. De 30 graden wordt vrijwel overal gemakkelijk gehaald. In de namiddag is een lokale onweersbui mogelijk, maar 95% van Oostenrijk houdt het droog en zonnig.

Vrijdag en zaterdag volgen 2 snikhete dagen. Het wordt uitgesproken heet met middagtemperaturen tussen de 33 en 37 graden. Dergelijke temperaturen zien we bij warmte uitbraken normaal eind juli/begin augustus. De hitte is afkomstig vanuit de Sahara. Het stromingspatroon is perfect voor dergelijke temperaturen. Onweer wordt op beide dagen niet verwacht.

Pas zondag kan een koufront opnieuw zware onweersbuien veroorzaken.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht