Zinderend heet, vanmiddag zware onweersbuien!

Vandaag is het zinderend heet in Oostenrijk, maar tegelijkertijd volgt vanuit het Westen een koufront met daarachter iets koelere oceaanlucht. Deze combinatie gaat vanmiddag voor zware onweersbuien zorgen.
Deze ochtend is het op de meeste plaatsen nog flink zonnig. De temperatuur stijgt snel en tijdens de tweede helft van deze ochtend is het vrijwel over al 30 graden. In het oosten kan de temperatuur nog verder stijgen, lokaal naar 37 graden. Maar in het westen trekt een koufront Oostenrijk binnen. In Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland ontstaan al snel stapelwolken. Deze zullen vanmiddag uitgroeien tot flinke onweersbuien.

Op deze buien komt het tot zware windstoten, hagel en wateroverlast. Vooral de grote van de hagelstenen kunnen een probleem worden, enkele berekeningen laten lokaal stenen tot ongeveer 5 centimeter zien. Deze stenen kunnen letsel en zware schade veroorzaken. Aan het eind van de middag zullen er in het noorden en oosten van Oostenrijk ook zware onweersbuien ontstaan, ook dit zullen zware buien worden. Achter de buien volgt vanuit Vorarlberg afkoeling naar 24 tot 18 graden.

Ook vanavond en vannacht zijn er nog lang zware onweersbuien ten noorden van de hoofdkam mogelijk. Droog blijft het in Karinthië en Stiermarken.

Morgen is het in het westen en noorden afgekoeld. Het is zeker niet koud maar met maximaal 21 tot 25 graden geen hoogzomer meer. Ook vallen er flinke regen- en onweersbuien. In het zuiden starten we de dag nog zonnig. Hier wordt het nogmaals heet maar ook volgen uiteindelijk enkele zware onweersbuien. Morgenmiddag volgt hier ook een afkoeling.

Na het weekend volgt een herstel en in het oosten blijven we binnen de grenzen van een officiële hittegolf. Medio komende week is het weer flink zonnig en zomers warm.

Jeroen Elferink

PS mochten jullie in Oostenrijk zijn en je wil ons deelgenoot maken van de omstandigheden bij jullie, dan zijn we benieuwd naar jullie update. Dat kan en mag een foto of video zijn of wellicht een verhaaltje. Je kunt eea sturen via facebook of via het e-mailadres info@fantastischoostenrijk.nl

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht