Vandaag de heetste dag ooit in Nederland, morgen wordt het zelfs 40!

Nog nooit was het warmer in Nederland dan vandaag. Tenminste sinds het begin van de weer metingen. In Eindhoven werd het zojuist 39,3 graden en dat betekent een hitterecord. Overigens loopt de temperatuur ten tijde van dit bericht nog altijd op. Het is goed mogelijk dat het nog een tiende warmer wordt. Het vorige record was alweer 75 jaar oud en stamde uit 1944. Op 23 augustus 1944 werd het 38,6 graden nabij Maastricht.

Lang blijft het record niet staan . Naar verwachting gaan we morgen voor het eerst over de 40 graden. Lees hier het bericht terug dat we afgelopen weekend al hadden geschreven. Wat ook bijzonder is, is dat het in heel Nederland op alle meetstationen het kwik boven de 30 graden is uitgekomen. Het koelst was het vandaag op Vlieland met 31,4. Het is maar wat je koel noemt…
Ook in Oostenrijk is het flink warm. Op ons eigen station in Brixen im Thale kwam het kwik uit op 34,2 vandaag. Daarbij moet gezegd worden dat het meetstation op een hoogte van 800 meter staat. Dat maakt deze uitgesproken hitte extra bijzonder. Volg hier ons weerstation dat sinds deze maand online is gegaan.

Tot slot wil Piet Paulusma dit extra bericht afsluiten.

CampingWelt Grote banner

 

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht