Heftig ongeval nieuwe Zugspitzbahn tijdens test

Zugspitzebahn

© Bayerische Zugspitzbahn

Een heftig ongeval nieuwe Zugspitzbahn tijdens test. Tijdens een routineoefening ging het gisteravond goed mis, hierbij kwam één van de gloednieuwe gondels in botsing met een reddingsgondel. Niemand raakte bij dit ongeluk gewond, maar de schade zo groot.

Het ongeval gebeurde tussen pilaar en het bergstation, hoe dit is kunnen gebeuren is tot op heden niet bekend. De kabelexploitant is begonnen met het onderzoek, de lift blijft tot nader order gesloten. Tot die tijd is de hoogste top van Duitsland te bereiken via de tandradbaan en de Gletscherbahn.

Hieronder een video maar zet geluid UIT is niet geheel passend. In beeld komt wel Duitse tekst met wat we tot nu toe weten.

Nog niet geborgen

De ramp voltrok zich om 18:00 uur, volgens de eerste bevindingen was een geknapte ketting de oorzaak van dit ongeval. De schade is zo groot dat deze niet hersteld kan worden, ook is de gondel nog niet geborgen

Bron: TT.comTAG24, Augsburger-allgemeine

Zugspitzebahn

Hierboven hangt nog de Zugspitzbahn na het ongeval  © tt.com

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht