Positief nieuws vanuit Heiligenblut Quarantaine opgeheven

ter illustratie

Heiligenblut, positief nieuws vanuit Heiligenblut Quarantaine opgeheven. Haal langzaam gaat het de goede kant op maar we zijn er nog niet, vanaf vandaag is de quarantaine in Heiligenblut opgeheven. Wereldwijd zijn er bijna 670.000 mensen positief getest, waarvan er zeker ruim 142.000 inmiddels genezen zijn. In Oostenrijk zijn er bijna 8400 mensen positief getest waarbij 225 mensen genezen zijn.

Een hoop mensen die positief getest zijn maar dit is niet minus het aantal mensen die al weer genezen zijn, feit is wel dat het een pandemie is die momenteel het leven in de hele wereld bepaald. Zo ook in Oostenrijk waar men vanaf 14 maart in een lock down zitten.

Sinds 14 maart zitten er Heiligenblut 90 vakantiegangers vast naast de lokale bevolking. Ook al probeerde de gemeenschap het beste uit de situatie te halen, het was een stresstest voor alle betrokkenen. De buitenlandse vakantiegangers waren er al sinds 14 maart niet meer, zij mochten het dorp verlaten. Maar dit gold niet voor de vakantiegangers uit eigen land. Woede en verontwaardiging waren soms groot. Toch kon het isolement niet worden doorbroken, zei burgemeester Sepp Schachner. Pas toen de getroffenen dit feit hadden geaccepteerd, was de situatie wat gekalmeerd.

Heiligenblut Quarantaine opgeheven

Inmiddels is de quarantaine sinds 7.30 uur opgeheven, eigenlijk zou dit pas om middernacht voorbij zijn. Om een veilig vertrek te kunnen garanderen voor de 90 vakantiegangers heeft het districtsbestuur van Spittal an der Drau dit gewijzigd in zondag 7.30 uur. Deze 90 vakantiegangers uit Karinthië, Stiermarken, Wenen en Opper-Oostenrijk kunnen nu eindelijk naar huis. De gemeente Heiligenblut nam de kosten voor kost en inwoning voor haar rekening. Vanwege de noodsituatie hoopt de burgemeester ook op hulp van het land.

Bron: orf.at

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...