Heimathaus – Skimuseum in Saalbach-Hinterglemm

heimathaus Saalbach Hinterglemm

Het heimathaus © saalbach.or.at

Heimathaus – Skimuseum in Saalbach-Hinterglemm

Loop je van Saalbach naar Hinterglemm dan zie je aan de linkerkant een oud typisch Oostenrijks gebouw. Dit is het gebouw van het Heimathaus – Skimuseum in Saalbach-Hinterglemm. Of te wel het museum dat verteld over de geschiedenis van Saalbach Hinterglemm en de wintersport in deze regio.

Het museum geeft je een inzicht over de opkomst van beide dorpen tot een (wintersport) bestemming met internationale allure. Naast de geschiedenis van beide dorpen laat het ook de opkomst van de wintersport zien. Het museum neemt je mee vanaf het moment dat Saalbach Hinterglemm nog een armen bergdorpen waren. Uiteindelijk komen we wel terecht in het ultra moderne skigebied van het heden.

Het museum is op bepaalde tijden geopend:

Op Dinsdag en Donderdag is het museum geopend van: 14:00 tot 17:00 uur. Tot 16 uur wordt je nog binnen gelaten.

Juli en Augustus:

Dinsdag, Woensdag en Donderdag geopend van: 14.00 tot 18.00 uur

Tot 17 uur wordt je nog binnen gelaten.

Prijzen:

Kinderen tot 15 jaar is de entree € 2,50 , volwassenen betalen € 5,00 en een familiekaart is € 10,00

*** met de jokercard heb je overigens gratis toegang.

Meer info: saalbach.com

skimuseum Saalbach Hinterglemm

Het skimuseum © saalbach.or.at

Skicircus Saalbach Hinterglemm

Mocht je nu willen weten hoe het er uit ziet in het Skicircus Saalbach Hinterglemm in de winter dan kun je eens doorklikken naar deze link. Een video update van 1 februari 2020. Wat een geweldige omstandigheden die we graag in het komende winterseizoen terug willen zien.

Wil je het hele skigebied bijna zien dat staat er nog een superlange video update klaar die we op 12 maart 2022 hebben opgenomen.

Summit Travel Grote Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×