Helaas weer een dode te betreuren op de piste

Helikopter

Helaas weer een dode te betreuren

Er zijn weer allerlei ongelukken gespot afgelopen weekend. Wij zien de reden vooral in de drukkere pistes. Zeker nu er vanuit vele landen weer een behoorlijk uittocht is geweest naar de skigebieden.

De gebieden in Oostenrijk zijn behoorlijk comfortabel. De ene lift gaat nog sneller dan de andere en dat betekent dat er meer mensen op de piste te vinden zijn en dan wordt het druk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook hebben we zelf al diverse ongelukken gezien. Ook zien we nog steeds veel mensen die geen helm dragen. Natuurlijk iedereen moet het zelf weten maar…. Mocht je op je hoofd belanden dan loopt het vaak  minder af dan als je een helm op zou hebben gehad. En niet gelijk van ik val nooit…dat doe ik namelijk ook niet…Toch vorig jaar aan geskied en maar goed dat je dan een helm op hebt.

Een kleine opsomming wat er zoal is gebeurd afgelopen weekend.

In het gebied Saalbach Hinterglemm is een Nederlander (snowboarder, 19 jaar) in botsing gekomen met een Oostenrijkse skister (52 jaar) Met de helikopter is de skister naar het ziekenhuis in Zell am See gebracht.  Daar is de Oostenrijkse helaas aan haar verwondingen overleden… RIP. De doodsoorzaak is niet naar voren gekomen. De Nederlander had alleen lichte verwondingen.

Ook een pistencrash in Obertauern en Wagrain. Een skiër is in Obertauern zelfs gevlucht na de botsing met een 42 jarige vrouw die zwaar gewond raakte. In Wagrain raakte ook een scholier gewond na een botsing

In Neukirchen am Wildkogel kwam een 14 jarige jongen (op ski’s) in botsing met een trailer van een snowscooter. Ook deze jongen raakte zwaargewond.

Kijk aub uit op de pistes. Zoals gezegd het is in deze vakantietijd drukker dan normaal en …geniet zeker van de goede sneeuw die er op dit moment ligt.

Bramberg am Wildkogel

M&M Taxi Winter

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...