Helen op bezoek bij Kasteel Tratzberg

Kasteel Tratzberg

Een paar weken geleden waren wij in het Zillertal. ( met de huidige weersomstandigheden lijkt het alweer veel langer geleden) Ook tijdens ons verblijf waren een paar dagen waarin de zomer even een beetje pauze nam. Laats schreef ik al over ons bezoek aan Zillertal Alpen Erlebnisthermen in Fügen .

Omdat het weer daarna ook nog wat instabiel was zochten we nog een overdekte activiteit op omdat er op de berg niet veel te zien was met alle wolken. Aangezien wij 2 jongens hebben zijn ridders en kastelen altijd een suc6. We zijn dus even gaan googlen en kwamen erachter dat in Jenbach ( 45min vanaf Mayrhofen ) Schloss Tratzberg te bezoeken viel. Natuurlijk is er in Kufstein ook nog een (bekender) kasteel maar op zaterdag leek ons dat niet echt slim 😉

Dus hop wij in de auto en die kant op. We deden er iets langer over vanwege wat file maar na 70 min stonden we op het kleine parkeerterrein.

Direct duidelijk dat het niet een hysterisch druk bezocht kasteel is.

Kasteel Tratzberg

Vanaf het parkeerterreintje ( wel betaald ) rijdt er een treintje naar boven hiervoor betaal je €1.50 pp enkele rit.

Bij de start is ook een restaurant en een speeltuin. Je kan er ook voor kiezen om het pad door het bos naar boven te nemen, de oude weg. Natuurlijk willen de kids met het treintje en dus springen we hierin, met de regen ook wel zo fijn. Boven gekomen kopen we kaartjes en komen we erachter dat het schloss alleen met een rondleiding te bezichtigen is ( met audio tour in diverse talen ook Nederlands) en niet vrij toegankelijk. We vinden dat een beetje jammer maar wat dan weer wel heel tof was, was dat er voor de kinderen (ook in Nederlands) een eigen audiotour meegegeven wordt waarin het verhaal in sprookjesvorm verteld wordt. Onze zoon van 6,5 jaar vond dat echt heel interessant.

Kasteel Tratzberg

Op je ticket staat een nummer met groepsnummer waarin je met een gids mee mag. Het werd inmiddels toch aardig druk. De 2e kassa buiten in het bijgebouwtje ging ook open. De kassière verteld dat het met regendagen altijd wel druk is. Als we door de poort mogen als onze groep aan beurt is komen we op het prachtige binnenplein. Jammer dat we hier niet onze boterhammetjes kunnen opeten.

Tijdens de rondleiding bezoeken we veel kamers en met de audiotour wordt er veel verteld. Waaronder de link met Sissi.

Kasteel Tratzberg

We eindigen in de wapenkamer wat voor de jongens toch wel heel interessant is. Onze 3 jarige schrikt zich  alleen wel het apelazarus als de sprekende ridder met een zwaard op de grond stampt 🙂

Na ongeveer 45 á 60 min stonden we dus weer buiten. Nou ja de tour eindigt heel slim in het souvenirs winkeltje en ons bezoek zit erop.

We besluiten het pad door het bos naar beneden te lopen wat goed te doen is en binnen een kwartiertje stonden we weer bij het restaurant beneden. En weer of geen weer de kids wilde natuurlijk ook even de speeltuin verkennen. Wij drinken dus een bakje thee op het overdekte terras en daarna lopen we door naar de auto.

Entreeprijzen met Audio-Guides-rondleiding:

Volwassenen                                      13,50 €

Groepen vanaf 20 personen             11,00 € (bij 20 pers. 1 gratis)

Jeugd (13-17 jaar)                               9,50 €

Kinderen (4-12 jaar)                          8,00 €

Boemeltreintje per rit en persoon   1,50 €

Parking: € 0,50 / 0,5 h

Kasteel Tratzberg

Al met al een leuk kasteel en een prima optie voor op een regenachtige dag, maar niet dag vullend.

Wij hebben de weg terug dan ook niet de provinciale weg genomen maar de bergwegen. Hadden de kleintjes meteen de tijd voor een middag dutje.

Link: Kasteel Tratzberg 

Kasteel Tratzberg

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...