Helikopters voortdurend in bedrijf vandaag bij ski-ongelukken

Helikopter Topfoto

ter illustratie

Helikopters voortdurend in bedrijf vandaag bij ski-ongelukken

Zondag waren er weer helaas veel botsingen en valpartijen op de skipistes van Tirol, met ernstig letsel tot gevolg. In het Zillertal moest de spoedartshelikopter zondag twee keer naar het ziekenhuis in Schwaz vliegen.

Een 23-jarige was rond het middaguur aan het skiën op een piste in het skigebied Hochzillertal. Terwijl hij over een heuvel sprong, viel de skiër en verwondde hij zijn schouder. Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis in Schwaz gevlogen.

Twee gewonden bij botsing

Even later waren er nog twee blessures in de Zillertal Arena. Een 22-jarige en een 21-jarige wintersporter kwamen met elkaar in botsing op de rood gemarkeerde piste nummer 20. De 22-jarige raakte ernstig gewond. Nadat ze de eerste zorg van het pistereddingsteam had gekregen, moest ze ook met de medische noodhelikopter “Heli4” naar het ziekenhuis van Schwaz worden gebracht.

De andere persoon die bij het ongeval betrokken was, raakte in onbepaalde mate gewond en werd door het pistereddingsteam naar het dal gebracht. Ze ging zelf naar de dokter.

Botsing in Sölden

Ook in Sölden in het skigebied “Gaislachkogel” vond rond het middaguur een botsing plaats. Een 52-jarige snowboarder en een 54-jarige skiër kwamen op piste nummer 5 met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond bij het ongeval. moest naar het ziekenhuis in Zams worden gevlogen.

27 meter door de lucht

In het skigebied “Skijuwel Alpachtal Wildschönau” verloor rond 11.30 uur een 51-jarige op hoge snelheid de controle over zijn ski’s. Toen hij een zwarte piste op ging, werd hij ongeveer 27 meter door de lucht geslingerd. Vervolgens viel hij met een hard klap op de skipiste. Een arts die toevallig ter plaatse was, verleende onmiddellijk eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. De skiër werd met ernstig rugletsel per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gebracht.

De vakanties zijn achter de rug. Het zou nu iets rustiger moeten worden op de piste, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer gebeurt. Laten we hopen dat de ongelukken tot een minimum worden beperkt.

Zillertal Arena Helikopter

ter illustratie

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×