Helmplicht in Oostenrijk? Wat vinden jullie?

Bluetribe

Helmplicht in Oostenrijk, de titel suggereert veel. Een plicht is er helaas nog niet. Dit geeft ook meteen aan hoe wij hier tegen aan kijken. Wij zouden het bijzonder toejuichen indien iedereen verplicht is tot het dragen van een helm. Het is immers ook jouw veiligheid.

Wij komen zelfs skileraren tegen in verschillende gebieden die gewoon geen helm dragen. Waar is de voorbeeldfunctie, zou hier geen helmplicht voor moeten zijn?

Banner Bluetribe 1200x400

Als je op deze site kijkt van Austria Info  lees je dat er wel een plicht is voor kinderen tot 15 jaar maar juist weer niet in de Bundesländer van Tirol en Vorarlberg. Maar ook lees je dat er wettelijk niet op wordt ingegrepen dus het is eigenlijk niet verplicht en al zelfs helemaal niet voor de mensen vanaf 16 jaar en ouder. Maar het kan echt geen kwaad om eens een helm op je hoofd te hebben. Het is ook niet alleen een stuk veiliger maar ook comfortabeler, denk maar eens als het zeer koud is.

Vaak ski je naar beneden met een gangetje van zo’n 60 km per uur en dan zitten wij nog aan de voorzichtige kant. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat we ongelukken in het hele seizoen zien gebeuren. Dit doet ons ook denken dat we onderweg waren met een bekende goede skiër. Toch ging het mis op een ijsplaat. Hij maakte een salto belande met zijn helm op het ijs. Helm kapot maar hoofd heel en daar gaat het om. Het had ook veel slechter kunnen aflopen indien er geen helm aanwezig was.

Op onze site staat dan ook niet voor niks een leverancier van hele mooie hoogwaardige Helmen en Skibrillen. Neem eens een kijkje op de site van BLUETRIBE en….. overweeg een helm en natuurlijk een goggle want het is jouw gezondheid en …. een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Weet dus wat je doet.

Overigens vanaf vrijdag is er weer Black Friday. Wie weet zit er toch nog een leuke helm/goggle voor je bij.

Black Friday Bluetribe

Bluetribe Goggle 2019 2020

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

4 reacties

 1. Eric schreef:

  @joB prima een eigen mening mag je hebben….en je ziet dus niet dat het niet om ski skills gaat…door drukte worden steeds meer mensen aan geskiet die aan de zijkant vd pisten Staan..een praatje maken niet omhoog kijken en boem…of sta is acher een heuvel..doe dat niet te lang je kunt er op wachten….ga is off piste en je knalt toch ff net opzij..oeps een rots..ik ga niet nog meer voorbeelden aanhalen. Zelf ook altijd zonder geskiet tot een jaar of 10 geleden…weet je ook hoelekker een helm zit als het zo koud is…ja die tijden hebben we gehad dat het nog vroor en hard ook.

  Wij raden iedereen een helm aan het is namelijk ook jou hoofd maar iedereen zijn mening. Wellicht komje er ooit achter…en daar bedoelen we geen vervelend iets mee….

  • JoB schreef:

   Beste Eric,
   bedankt voor de reactie, maar de voorbeelden die u/je aandraagt hebben wel degelijk te maken met skiles en pisteregels, want ook deze dingen komen daarin aan bod: het aan de zijlijn wachten, niet achter een heuvel gaan staan, afstand houden e.d.. En ik kan het weten, want ik heb 6 jaar skiles gegeven in Tirol. Bij off-piste vind ik het toch een ander verhaal, want dan zou je meer attributen bij je moeten hebben die op de piste niet noodzakelijk zijn, maar dan wel je veiligheid ten goede komen. Maar ter vergelijking: fietst u in NL ook altijd met een helm op? Dan is je hoofd toch ook belangrijk? Maar dat vindt bijna iedereen overdreven, zelfs bij de elec. fietsen die nog harder gaan.
   Ik keur de helm niet af (zeker voor kinderen niet), maar vind het raar dat veel mensen geen geld over hebben om veilig te leren skiën en ook drinken, en vervolgens een helm opzetten en onverantwoord de piste afgaan. Het is naar mijn idee het probleem niet bij de wortel aanpakken, maar bij het blad. In ieder geval een ieder veel veilige kilometers gewenst.

   • Eric schreef:

    Beste Job,

    Dus…..als je les hebt gehad en genoeg les en kunt skieen is het gevaar dat je op je kop terecht komt gereduceerd tot nul. Is geheel duidelijk …. Nou voorbeelden genoeg van hele goeie skieers die dat toch gebeurd is….en fietsen …ja zo hard fietsen we niet 🙂 met de ski s ver over de 100 maar met fietsen lukt ons dat echt niet.

    Maar we laten het er bij. We verlangen weer naar kou en een helm is zo lekker warm en nog veilig ook… 🙂

 2. Eric schreef:

  @job Kritiek is prima maar we zitten samen natuurlijk niet te wachten op een wellus-nietus discussie. Ik ga voor veiligheid om je hoofd te beschermen en doe dat gewoon met een super de luxe helm van Bluetribe en heb je tips mbt skitechniek. Klim maar achter je toetsenbord en we zien het graag verschijnen. Wij publiceren het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht