Helmplicht in Oostenrijk? Wat vinden jullie?

Bluetribe Helm en Goggle dec 2023

Helmplicht in Oostenrijk, de titel suggereert veel. Een plicht is er helaas nog niet. Dit geeft ook meteen aan hoe wij hier tegen aan kijken. Wij zouden het bijzonder toejuichen indien iedereen verplicht is tot het dragen van een helm. Het is immers ook jouw veiligheid.

Wij komen zelfs skileraren tegen in verschillende gebieden die gewoon geen helm dragen. Waar is de voorbeeldfunctie, zou hier geen helmplicht voor moeten zijn?

Bluetribe

Als je op deze site kijkt van Austria Info  lees je dat er wel een plicht is voor kinderen tot 15 jaar maar juist weer niet in de Bundesländer van Tirol en Vorarlberg. Maar ook lees je dat er wettelijk niet op wordt ingegrepen dus het is eigenlijk niet verplicht en al zelfs helemaal niet voor de mensen vanaf 16 jaar en ouder. Maar het kan echt geen kwaad om eens een helm op je hoofd te hebben. Het is ook niet alleen een stuk veiliger maar ook comfortabeler, denk maar eens als het zeer koud is.

Vaak ski je naar beneden met een gangetje van zo’n 60 km per uur en dan zitten wij nog aan de voorzichtige kant. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat we ongelukken in het hele seizoen zien gebeuren. Dit doet ons ook denken dat we onderweg waren met een bekende goede skiër. Toch ging het mis op een ijsplaat. Hij maakte een salto belande met zijn helm op het ijs. Helm kapot maar hoofd heel en daar gaat het om. Het had ook veel slechter kunnen aflopen indien er geen helm aanwezig was.

Op onze site staat dan ook niet voor niks een leverancier van hele mooie hoogwaardige Helmen en Skibrillen. Neem eens een kijkje op de site van het Nederlandse Merk BLUETRIBE en….. overweeg een helm en natuurlijk een goggle want het is jouw gezondheid en …. een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Weet dus wat je doet.

Bluetribe Goggle 2019 2020

FANtastisch Oostenrijk team

Banner Bluetribe 1200x400

Instagram Banner

Dit vind je ook FANtastisch...

×