De hemel zit ´op slot´, de zon blijft schijnen !

De hemel zit ´opslot´, de zon blijft schijnen !

De zonneliefhebber kan zijn geluk momenteel niet op in Oostenrijk. Het is namelijk prachtig kaiserwetter met strak blauwe luchten. En we zijn de komende tijd nog niet af van dit weerbeeld, want de hemel zit ´op slot´

naamloos

Een sterk en groot hogedrukgebied ligt boven Centraal Europa. Dit hogedrukgebied vormt een blokkade voor lagedrukgebieden vanaf oa de Oceaan.  De storingen trekken ruimschoots ten Noorden voorbij over Scandinavie.  En Oostenrijk moet het blijven doen met droog en ronduit zonnig weer.

1220_lm

Door de lange decembernachten koelt het in de nacht onder een helder hemel gelukkig flink af. Vooral in de dalen kan het s nachts nog makkelijk -5 tot -10 worden.  Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen de komende tijd gewoon in de donkere uren aanstaan en worden de piste’s met de dag steeds beter en breder. Ook hier net buiten Zell am See (Maishofen) stonden vandaag tot een uurtje of 1 de kanonnen tot in het dal aan.

naamloos2

Maar goed, weer terug naar de weerkaarten. Als we een stuk voorruit kijken, naar aankomende vrijdag, dan zien we dat er nog weinig veranderd is in Europa. Het hogedrukgebied heeft wel in het noorden van Europa wat terrein moeten inleveren. Maar over het algemeen zit de hemel nog goed opslot. Nog altijd is het ronduit zonnig weer in Oostenrijk.

Pas volgend weekend lijkt de blokkade wat te kunnen gaan instorten en komen lagedrukgebieden van de Oceaan dichterbij Oostenrijk te liggen. Of het dan tot uitgebreide sneeuwval komt is nog gissen. Maar met het vallen van de blokkade zijn alle opties gelukkig weer open.

naamloos3

We gaan duimen dat deze blokkade komend weekend valt. Gelukkig is de kerst nog 3 weken weg en in het verleden hebben we kunnen zien dat alles in luttele dagen goed kan komen.

We houden jullie op de hoogte,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...