Herbouw Motorfiets Museum online te volgen

Motormuseum Hochgurgl

Motormuseum Hochgurgl ®Eddy Bogaert

Herbouw Motorfiets Museum Hochgurgl online te volgen, dit nadat het museum op 18 januari 2021 door brand getroffen was. Gelukkig konden enkele motoren gered worden net als het restaurant en dalstation.

De vorderingen van de bouw van Museum is op de homepage van de TOP Mountain Crosspoint nu live te volgen via de webcam. Daarnaast kunt u het uitzicht vanuit Hochgurgl selecteren, evenals 2 cam-views vanaf de Hohe Mut en de Festkogel in Obergurgl!

Het was een drama toen het Motorcycle Museum, rond 4:40 uur op 18 januari 2021 getroffen werd door een alles verwoestende brand. Het hoogst gelegen motormuseum van Europa was een hoogtepunt voor niet alleen motorliefhebbers. Er stonden maar liefst rond de 230 historische motorfietsen in een ruimte van 3.000 vierkante meter. Naast een grote collectie aan historische motoren stonden er ook een aantal auto’s. Het gebouw was grotendeels uit hout opgetrokken en is in 2016 gebouwd door de gebroeders Alban en Attila Scheiber.

Gelukkig bleef het restaurant en lift behouden door snel handelen van de brandweer. Van het museum kon alleen de tentoongestelde stukken van de speciale tentoonstelling “Indian Motorcycles” op de begane grond gered worden.

Herbouw

Snel na de brand werd duidelijk dat het museum gelukkig weer zal worden herbouwd. De bouw van het nieuwe museum is inmiddels aan de gang en men hoopt dat begin 2022 het herbouwde museum geopend zal worden. Hoe het er uit zal komen te zien is niet duidelijk, maar wij denken dat het er het zelfde komt uit te zien omdat er gebouwd moet worden tegen het dalstation van de Kirchenkar-kabelbaan.

De ravage na de brand was groot, een overzicht is te bekijken via crosspoint.tirol.

Eerdere berichten hierover:

Oetztal banner fantastischoostenrijk 300x200px_205

Banner Oetzstal Sölden 300x200px_204

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×