Tussen herfst en winter weer in

Vanaf gisteren is de winter goed doorgebroken in Oostenrijk. Vanaf 600 meter heeft het flink gesneeuwd en boven de 1000 meter viel er zelfs lokaal 60 tot 100 centimeter sneeuw. Ook de komende dagen blijft het aan het koude kant, met veel bewolking en lage temperaturen. De sneeuwgrens ligt veelal tussen de 700 en 1200 meter. Het lijkt dus meer herfst dan winter de komende dagen.

Dit komt omdat de stroming redelijk winters is de te noemen. Een krachtige koudeput boven Italië zorgt ervoor dat de wind vanuit het Oosten waait en koele lucht vanuit oa Rusland Oostenrijk kan bereiken. Deze lucht gekoppeld aan de storing van het koudeput zorgde voor de sneeuwval van de afgelopen dagen.

Maar de komende dagen krijgen we niet weer te maken met opnieuw felle sneeuwbuien. Ondanks het koele en bewolkte weer blijft het vaker droog. Morgen en overmorgen valt er verspreid motregen en motsneeuw in Oostenrijk. De sneeuwgrens ligt rond de 1100 meter. De sneeuwkanonnen kunnen dus in de bergen aan blijven staan!

En dit relatief saaie weer houden we tot en met vrijdag. Het blijft bewolkt, druilerig en in de bergen winter.

Maar richting het weekend wordt het toch weer interessanter. Een sterk lagedrukgebied gaat zich waarschijnlijk boven Scandinavie nestelen waardoor een een Noordelijke stroming ontstaat. Koude poollucht kan afstromen richting Oostenrijk. Een heuse Nordstau gaat er ontstaan met sneeuwbuien. Dit gaan we natuurlijk op de voet volgen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht