Herfst in Oostenrijk met neerslag

Rettenbachgletsjer 06-10-2019

Het is herfst in Oostenrijk en er valt het nodige aan neerslag. De eerste sneeuwbuien zijn inmiddels gevallen op de bergtoppen. De sneeuwval is goed voor de gletsjers, maar ook voor het begin van het nieuwe skiseizoen. Zo zijn de beide gletsjers in Sölden weer mooi wit, op tijd voor het begin van de wereldbeker dat over 20 dagen begint.

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat zet zich vandaag door, afgelopen nacht was het lekker fris met een minimum temperatuur van 5ºC. Deze ochtend start daarom ook fris waarbij het kan regenen, boven de 1000 meter zal de neerslag vallen in de vorm van sneeuw. De regen zal in de loop van de dag wel minder worden maar de kans er op blijft aanwezig. De zon zal in delen van het land achter de wolken vandaan moeten komen.

Op plekken waar de zon tevoorschijn zal komen stijgt de temperatuur tot 15ºC, elders blijft het kwik steken op maar 11ºC.

Morgen verloopt het vriendelijker dan vandaag, de ochtend is nog steeds fris met temperaturen rond de 3ºC, maar het is droog en dat zal de rest van de dag ook zo blijven. Er kan wat mist ontstaan in de ochtend maar de zon zal de overhand hebben, er kunnen wat wolken overdrijven maar regen van betekenis zal er niet vallen.

Het kwik zal in de loop van de middag stijgen naar waarden tussen de 13 en 18ºC, boven de 2000 meter blijft dit steken tussen de 4 tot 9 graden.

Smiley face

Verdere trend

Woensdag en donderdag zal in de teken staan van neerslag, een koufront vanuit het noordwesten gaat hiervoor zorgen. De woensdag begint zonnig, maar dit zal in de loop van de dag veranderen met de komst van dikke bewolking vanuit het noorden. In de ochtend liggen de temperaturen tussen de 2 en 10 graden, uiteindelijk zullenl de middagtemperaturen liggen tussen de 13 en 20 graden. De hoogste temperaturen zullen in het westen van het land gehaald kunnen worden.

Donderdag zal het koufront het land verlaten, vooral aan de noordkant van de alpen kan er neerslag vallen. Vanaf ongeveer 2000 meter zal dit in de vorm van sneeuw zijn. De temperaturen zullen stijgen naar waarden tussen 13 en 17 graden. Kijken wij verder zal het vrijdag droog verlopen waarbij de sneeuwgrens zal stijgen naar ongeveer 3000 meter, de middag temperaturen zullen liggen tussen de 14 en 21 graden.

Hoe zou het verder gaan. Komt er nog een “Goldener Herbst…”

ChaletsPlus Banner Groot

Werken in Oostenrijk sep 2019

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht