Herfstachtig en waar ligt de sneeuwgrens?

Herfstachtig en waar ligt de sneeuwgrens?

De herfst is in volle gang met het nodige aan neerslag en sneeuw waarbij de gletsjers gaan profiteren. Enkele tientallen centimeters sneeuw en zelfs meer.

Vandaag veel bewolking waaruit het nodige aan neerslag gaat vallen met name in de bergen en in het oosten. De zon zal zich in de loop van de dag meer laten zien maar het gevaar van neerslag blijft aanwezig. Met een zwakke tot matige wind uit het westen wordt het maximaal 14 tot 20 graden.

Morgen trekt er een koufront over wat weer een hoop neerslag met zich meebrengt. Door dit koufront zakt de sneeuwgrens naar 1900 tot 1400 meter. In het westen zal in de middag de zon te zien zijn. Maximum ligt tussen de 11 en 16 graden.

Verdere trend

Woensdag wisselvallig en koel met een maximum tussen de 10 en 17 graden. Aan de noordkant van de Alpen hangt er dichte bewolking waaruit het nodige aan neerslag zal vallen. Alles boven de 1500 meter kan dit als sneeuw gaan vallen.  In het zuiden zonnig en droog maar in het oosten kan er ook verspreid regen vallen.

Donderdag weer veel bewolking met weer het nodige aan neerslag. In het noordoosten zal de zon te zien zijn terwijl in de bergen boven de 1500 en 2000 meter sneeuw zal vallen. Maximum ligt tussen de 13 en 18 graden.

Morgen weer meer weer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht