Herfstfeesten in Oostenrijk Almabtrieb, Bauernmarkt

Almabtrieb St Johann

September staat in het teken van de herfstfeesten en de zogenaamde ‘Almabtrieb’ in Oostenrijk. De Almabtrieb is een jaarlijks terugkerende boerentraditie waarmee wordt gevierd dat de koeien en de schapen vanuit de hoge Alpen terugkeren naar de stal.

Herfstfeesten in Oostenrijk

Dit evenement gaat niet stilletjes voorbij, maar wordt groots gevierd! Deel mee in de vreugde met gezellige herfstmarkten waarop je heerlijke lokale lekkernijen kunt proeven en vak- en handwerk kunt bewonderen (en aankopen) terwijl de volksmuziek over de versierde straten van het dorp klinkt. De Almabtrieb is een spektakel aan zich. De koeien worden voorzien van schitterende gekleurde gewaden en mooie bloemcreaties en lopen in parade van de bergen naar het dal, geleid door de trotse veehouders.

De ‘Bauernmarkten’ en ‘Almabtrieb’ van dichtbij meemaken?

Dat kan! ChaletsPlus heeft diverse accommodaties scherp geprijsd zodat je extra voordelig van dit jaarlijks terugkerende spektakel kunt genieten. Klik op het gewenste dorp en je krijgt een overzicht van alle accommodaties (in de buurt). Wens je advies op maat? Neem contact op met de klantenservice van ChaletsPlus!

Een chalet huren:

Bauernmarkt Hinterglemm

Bauernmarkt/Almabtrieb 2019:

Voor een totaal overzicht per Bundesland kun je HIER klikken.

Bauernmarkt Hinterglemm

Wildschönau Bergbauernmuseum

Almabtrieb Brixental

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...