Herfstig met veel wind en regen

WEERBERICHT: HERFSTIG MET VEEL WIND EN REGEN

De komende dagen is het eerder herfst dan winter. Er staat een hele stevige westenwind, de temperaturen liggen veel te hoog voor deze tijd van het jaar. Onderstaand de maxima gisteren.

En er komt ook nog eens regen aan. Helaas zullen de condities daardoor flink veranderen, en niet in gunstig opzicht. De details:

ZATERDAG:

Oostenrijk ligt (net als Nederland) op de rand van een hogedrukgebied. De stroming is westelijk en de lijnen van gelijk luchtdruk liggen dicht bij elkaar. Dat betekent een harde wind uit het westen. De temperaturen liggen veel te hoog en in het zuidoosten kunnen ze oplopen tot boven de 15°c . Elders is het niet zo warm maar zo’n 10°c wordt in veel dalen makkelijk gehaald. Daarbij is het niet strak blauw maar kunnen er wat wolkenvelden over drijven die in de middag wel wat meer oplossen. De temperatuur op 1500 meter in de vrije atmosfeer ligt rond de 5°c en het nul graden niveau ligt boven de 2000 meter. Op zich niet zo’n hele slechte dag.

ZONDAG:

Vanuit het noordwesten komt er neerslag aan. De bewolking neemt in de ochtend toe en vanaf het middaguur zullen de eerste druppels gaan vallen.  In eerste instantie zal het regenen onder de 1600 meter.  Er komt echter een zwak koufront richting de Alpen die de sneeuwvalgrens wel iets doet dalen. Heel langzaam daalt de SVG richting 800 meter. Echt veel lager komt de SVG niet.  De meeste neerslag zal zich concentreren richting het oosten. Vorarlberg krijgt ook z’n deel maar met een iets hogere SVG. De wind zal onverminderd aanwezig zijn.

MAANDAG:

In de vroege ochtend kan het ten oosten van Salzburgerland nog licht regenen en sneeuwen. Vanuit het westen klaart het op en komt de zon er ook weer bij. Het wordt ook weer iets zachter. De temperaturen liggen tussen de  5°c en 12°c. De wind neemt iets af. De rest van de dag kan in het westen zonnig verlopen, in het oosten blijft de bewolking langer hangen.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Voornamelijk dinsdag en ook een groot gedeelte van woensdag zullen zonnig en warm verlopen. In de loop van woensdag komt er wel meer bewolking.  In de nacht naar donderdag duikt de temperatuur omlaag en gaat het aan de noordkant flink sneeuwen. Die neerslag zullen we de komende dagen goed in de gaten houden. Wordt vervolgd …

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet.nl grote banner 900-600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...