Herfstkleuren Kaprun Zell am See

Herfstkleuren Kaprun Zell am See

Herfst Kaprun Zell am See

Herfstkleuren Kaprun Zell am See, het is officieel, de zomer is voorbij! Ondanks dat het heerlijk toeven is in de Oostenrijkse Alpen in de zomer, vind ik het persoonlijk niet zo erg. Elk seizoen heeft zijn charmes, en zeker in de bergen komt deze uitspraak tot zijn recht. De meeste vakantiegangers bezoeken onze regio voor de wintersport of om van de zomerse warmte te genieten. Maar ik wil jullie kennis laten maken met de Alpen in al haar kleurenpracht! De herfst brengt niet alleen verkoeling, maar ook een total andere atmosfeer. De winter kennen we van de drukte, gezelligheid en uitbundigheid. De zomer staat meer in het teken van ontspanning, warmte en gemoedelijkheid. Maar de herfst luidt een periode van activiteit, warmte en gezelligheid in.

Door de aangename temperatuur is het eigenlijk hét ideale wandelseizoen. Met de zomerse drukte uit de weg, is het aangenaam rustig op de almen en berghutten. Deze zijn vaak nog tot eind september open, de lager gelegen hutten zelfs tot medio oktober. De perfecte kans voor een prachtige wandeling in herfstkleuren met een gezellige tussenstop voor ?Frittatensuppe? of ?Knödel?! Voor de mensen die van meer uitdaging houden, is het maken van een huttentocht een super ervaring. Na een dag genieten van de frisse herfstlucht, overnachten in een oergezellige, warme hut. Na een heerlijke Oostenrijkse maaltijd bergverhalen aanhoren of gezellig nakletsen op het ?Lager?. Een belevenis voor jong en oud!

Elk dorp viert ook ?Herbstfest?, het feest van de herfst. Zeer bekende feesten, afgeleid van Herbstfest, zijn de ?Wiesn?. De Wiesn van Munchen is vereweg de meest bekende. Van overal ter wereld komen mensen om dit festijn mee te maken. Herbstfest en Wiesn staan in het teken van het feestelijk afsluiting van het oogstseizoen. Dit word geviert met stevig eten en drinken. Als je niet zo gecharmeerd bent van de drukte van een grote Wiesn, elk dorp in Oostenrijk viert zijn eigen Herbstfest op kleine schaal. Gezellig op het dorpsplein, begeleid door live muziek, genieten van de laatste zonnestralen.

Zelf gebruik ik de herfstperiode het liefst om mooie, interessante of unieke plekken in Oostenrijk te ontdekken. Want de herfst is ook het ideale seizoen voor een citytrip of om bezienswaardigheden te bezoeken. Mijn inmiddels favoriete stad ligt op slechts een uur rijden bij mij vandaan: Salzburg. Naast geboorteplaats van Mozart, is het ook de thuisbasis van het oudste koffiehuis van Oostenrijk: Café Tomasseli. Een aanrader om een kopje koffie te drinken en te genieten van de warmte terwijl het buiten regenachtig herfstweer is. Zodra je de drempel over gaat, is het net of je in een jaren ?60 film stapt. En natuurlijk geen koffie zonder een heerlijke punt Sachertorte of Strudel. Weg gedoken in mijn warme jas en dikke sjaal wandel ik daarna richting de burcht van Salzburg om bovenop de stadswal te genieten van het geweldige uitzicht. Herfst…een jaargetijde met vele gezichten!

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabriela Andrei

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...