Herfstvakantie eindigt met prachtig nazomerweer

Deze tweede herfstvakantie week zijn de meeste bomen alweer kaal…

Herfstvakantie eindigt met prachtig nazomerweer

De herfstvakantie voor regio midden en zuid eindigen dit weekend. Maar van echt herfstweer is deze dagen geen sprake. Het is namelijk prachtig nazomerweer! Zowel vandaag als op beide weekenddagen schijnt de zon flink.

Vanmorgen beginnen we gelijk met veel ruimte voor de zon. Echter trekken er over Tirol en Vorarlberg wel enkele sluierwolken. Maar de zon schijnt hier nog goed doorheen. Na een frisse start stijgt de temperatuur snel en uiteindelijk zien we vanmiddag temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Ook trekt de sluierbewolking weg en is de lucht vanmiddag zo goed als strak blauw.

Vanavond en komende nacht blijft het helder. Doordat er een föhn langs de noordkant komt te staan zien we grote temperatuurverschillen. In Karinthië kan het tot nachtvorst komen terwijl in de bekendere föhn dalen en boven een inversie de minimumtemperatuur niet onder de 15 graden komt. In gebieden met een inversie (te herkennen door het wegvallen van de wind) kan ook wat mist of nevel ontstaan.

Morgen is het prachtig weer, de lucht is strak blauw en de zuidenwind voert nog warmere lucht aan. Met veel zon en föhn kan het 21 tot 25 graden worden, lokaal is zelfs 26 graden mogelijk. De zomerse temperaturen verwachten we opnieuw in het Inntal, Rheintal en rondom Salzburg. De lagere maximumtemperaturen zien we in Karinthië en Stiermarken.

Zondag verandert er niet veel aan het weerbeeld. Maar de föhn wind is wel minder sterk dan op de zaterdag. Hierdoor zullen we waarschijnlijk net niet de 25 graden halen. Echter met nog 19 tot 24 graden op de thermometers is het absoluut niet koud.

Ook de eerste dagen na het weekend is het nog prachtig nazomerweer. Dagelijks kan het 18 tot 22 graden worden. Maar halverwege de week komen depressies dichterbij, en stijgt de kans op regen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...