Herfstvakantie in het Pitztal

Pitztal TVBPitztal

@TVB Pitztal

Herfstvakantie in het Pitztal

Je kunt natuurlijk vanaf 1 oktober naar de Pitztaler Gletsjer om de eerste sporen van jouw wintersportseizoen te trekken maar…. het is met de herfst nog meer genieten want je kunt ook heerlijk in de middag ook er op uit trekken. Dit jaargetijde combineert wintersport met wandelen in de bergen.

Dat betekent eerst in de ochtend genieten van het skigebied op de Pitztaler Gletsjer. Je kunt in dit gebied naar het hoogste skigebied van Oostenrijk. Vanaf 1 oktober opent het dak van Tirol, het dak is echt te bezichtigen op 3.440 meter bij Das Café. Een fenomenaal uitzicht.

Pistekaart Gletsjer Pitztal Rifflsee

Het skigebied is 41 kilometer groot en je vind er natuurlijk de beste sneeuw vanwege de hoge ligging. Mocht je willen skiën dan een kleine tip: Koop nu je skipas online en bespaar tot 30 procent.

In de middag dan de skischoenen inwisselen voor wandelschoenen als je ook nog iets anders wil zien. Verderop het dal in daar is de omgeving nog groen en natuurlijk is er sprake van wat hogere temperaturen.

Een tip om naar toe te gaan is dan zeker de Hochzeiger met 100 kilometer van de mooiste wandelpaden. Wil je meer actie? Mountainbikers testen de nieuwe Zirben Trail en scheuren op twee wielen het dal in.

Pitztal Zomer Alm

foto @TVB Pitztal

Overigens: bij de Pitztal Sommer Card – geldig tot 16 oktober – is een dagelijkse kabelbaanrit voor wandelaars inbegrepen. Ook veel berghutten verwennen de gasten met Kaiserschmarrn.

Openingstijden:

  • Pitztaler Gletsjer: vanaf 24 september dagelijks van 8:30 tot 16:00 uur
  • Hochzeiger-kabelbaan itot 16 oktober dagelijks vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur

PS mocht je naar het Pitztal in de herfstvakantie gaan dan mag je zeker je foto’s en of video’s plaatsen in de facebookgroep van Vrienden van FANtastisch Oostenrijk.

Pitztal dak van Tirol Zomer

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht