Herfstvakantie start warm en zonnig

De voorgaande jaren verliep de herfstvakantie juist vaak koud en kil

Herfstvakantie start warm en zonnig

Goed nieuws voor de ‘mooiweer’-liefhebbers onder ons! De eerste week van de herfstvakantie start dit jaar warm en zonnig. Daar waar het de voorgaande jaren juist vaak koud, kil en zelfs sneeuwrijk was schijnt dit jaar juist tijdens de eerste week de zon uitbundig. Ook is het vanaf zondag warm met dagelijks temperaturen boven de 20 graden. Maar voor het zover is krijgen we eerst nog een 2-tal matigere weerdagen.

Vanmorgen is het helder en zonnig in grote delen van Oostenrijk. Regionaal komt er wel mist of nevel voor maar dit lost snel op. Met maar weinig wind stijgt de temperatuur snel en na vanmiddag wordt het maximaal 18 tot 20 graden. Wel neemt vanmiddag de middelbare en hoge bewolking vanuit het westen toe. Als eerste in Vorarlberg en later ook in Tirol en Karinthië. Maar verder blijft het een vriendelijke herfstdag met aangename temperaturen.

Vanavond neemt de bewolking verder toe en komende nacht volgt een zone met lichte regen of buien in vrijwel heel Oostenrijk.


Morgen start de dag bewolkt en vooral vanaf het Salzburgerland oostwaarts nat en druilerig. Maar deze bewolking en regen trekken vlot weg richting Hongarije waarna de zon overal geregeld doorbreekt. Tijdens de middag neemt de bewolking overal weer toe en verspreid is een nieuwe bui mogelijk. Met iets meer wind dan de voorgaande dagen wordt het maximaal 16 tot 19 graden.

Zaterdag volgt een overgangsdag met wolkenvelden, buien maar ook ruimte voor de zon. Een slepend warmtefront zorgt voor de aanvoer van warme en vochtige lucht. Hierdoor wordt het al wel 19 tot 22 graden maar in de noordelijke deelstaten zijn buien mogelijk. De beste papieren zijn voor Oost-Tirol en Karinthië. Hier schijnt tijdens de middag de zon al uitbundig. Hier start de herfstvakantie echt prachtig.


Vanaf zondag begint een reeks zonnig en warme dagen. De vakantiegangers in de eerste herfstvakantie week kunnen hun geluk niet op. Zondag wordt het maximaal 23 graden, maandag is dat 25 en dinsdag kan het zelfs lokaal 27 graden worden. Dat zijn haast recordhoge temperaturen zo laat in het jaar. Ook stijgt de vorstgrens naar ruim 4000 meter en op 1500 meter wordt het 17 graden. Ook de rest van de week blijft het weerbeeld vrij zonnig en warm.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...