Ook 2e herfstvakantieweek warm en zonnig

Ook de 2e herfstvakantieweek gaat vrij warm en zonnig verlopen!

Ook 2e herfstvakantieweek warm en zonnig

De 1e herfstvakantieweek komt langzaam ten einde, terwijl de 2e herfstvakantieweek morgenmiddag begint. Tijdens de eerste week was het tot nu toe vaak prachtig weer met veel zon en hoge temperaturen. Ook de tweede week lijkt prachtig te gaan verlopen met regelmatig de zon erbij en hoge temperaturen. Kortom genieten! Maar de zon gaat niet non stop schijnen, er zijn ook een paar minder mooie momenten.

Vanmorgen is er gelijk vanaf zonsopkomst veel ruimte voor de zon. Maar in sommige dalen komt opnieuw ook weer mist of nevel voor. Gelukkig is de mist minder hardnekkig en dik dan gister soms het geval was. Hierdoor komt er zon er op meer plekken al snel bij. Tegelijkertijd drijven er velden met hoge sluierbewolking over waar de zon prima doorheen blijft schijnen. Vanmiddag neemt het aandeel sluierbewolking verder toe in vooral het westen van Oostenrijk. Toch blijft de zon vrijwel ongehinderd hierdoorheen schijnen. Bij een aantrekkende föhn langs de noordkant wordt het maximaal 20 tot 22 graden, aan de zuidkant is het tikkeltje frisser met een graadje of 18. Komende avond en nacht wordt de sluierbewolking dikker.

Morgenochtend is de bewolking zo dik geworden dat er in Vorarlberg al geen streepje zon meer doorheen komt. Tegelijkertijd schijnt de zon door de velden met hoge bewolking nog wel in de andere deelstaten. Gedurende de ochtend neemt de hoge bewolking ook in Karinthië en Tirol verder toe en krijgt de zon het steeds lastiger. Uiteindelijk raakt het overal bewolkt en in Vorarlberg valt morgenmiddag de eerste regen. Het wordt maximaal bij een zwakke föhn 17 tot 21 graden. Morgenavond spreidt de regen zich ook uit over Tirol en het Salzburgerland. Uiteindelijk blijft het nergens droog en tijdens de nachtelijke uren kan het soms flink doorplenzen. Daarbij is ook een klap onweer mogelijk, het wordt dus een turbulent avondje en nachtje.

Zaterdagochtend

Zaterdagochtend ligt een band met buiige regen over Oostenrijk. Enkel in Vorarlberg start de dag droog. Gedurende de ochtend trekt de band verder oostwaarts en begint het ook droog te worden in Tirol. Tijdens de middag is het op steeds meer plekken droog en vanuit het westen breekt de zon geregeld door. De dag eindigt vriendelijk voor Vorarlberg en Tirol met een mix van wolkenvelden en zon. Maar in Karinthië en Steiermarken blijft het nog wel tot de avond bewolkt en druilerig. Het wordt maximaal 20 graden in het westen met de zon erbij tot slechts 15 in de regen langs de Sloveense grens. Dus de tweede herfstvakantieweek start niet overal mooi.

Zondag keert de föhn terug. Met een mix van hoge sluierwolken en veel zon wordt het weer flink warm langs de noordkant. De temperatuur loopt met gemak op naar waarden tussen de 20 en 23 graden. Kortom een mooie dag om de 2e herfstvakantieweek in te luiden.

Ook maandag is het warm en vrij zonnig. De föhn trekt aan en lokaal kan het zelfs 24 graden worden. Ook de dagen hierna blijft het warm en vaak zonnig herfstweer. Kortom beide weken hebben we het getroffen dit jaar!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Cityhouse Flipside Groot Banner

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...