Herfstweer, föhn en nog steeds erg mild

Westendorf Herfst

Herfstweer, föhn en nog steeds erg mild

Er staat vandaag rustig herfstweer op het programma met mist, zon en wolken. Uiteraard moeten we dan in de ochtend weer rekening houden met mist, vooral in Ober- en Niederösterreich, in Wenen en in Burgenland, en in het oosten kan de mist in sommige streken hardnekkig zijn.

De zon is zeker niet uit te sluiten. Er zijn ook een paar hoge, meestal dunne wolkenvelden die soms wat dichter zijn in Vorarlberg en Noord-Tirol. De föhn neemt af, maar in het gebied van de Alpenhoofdkam en van de Karnische Alpen tot aan de Koralpe staat nog steeds een levendige zuidwestenwind. Temperaturen lopen meestal op van 13 tot 21 graden, bij dichte mist blijft het  zo rond de 10 graden. Op 2000 meter is het in de middag 8 tot 13 graden.

Vrijdag, ook dan beginnen we weer met mist of hoge bewolking. In het oosten en zuidoosten blijft de mist lang hangen.

Waar het niet mistig is komt de zon er prima bij. Vanuit het westen trekken wat wolken over, de meeste in Vorarlberg en Noord-Tirol. Ook hier kan het af en toe regenen. In de middag kan er ook een bui vallen in Oost-Tirol en Ober Kärnten. Vlakbij de alpenhoofdkam en aan de zuidkant kan er een behoorlijk windje staan, deze komt uit het zuiden tot zuidwest. Toch kan er weer een föhnwindje opsteken in een aantal alpendalen.

De maximum temperaturen liggen tussen de 10 en 20 graden, dit geheel afhankelijk van de mist en zon. Op 2000 meter is het 5 tot 8 graden.

Kitzbühel Resterhohe Seizoenopening

Hoe gaat het er uitzien op zaterdag? Opening van het skigebied van Kitzbühel

Zaterdag was is het bewolkt en er kan een beetje regen vallen. In de middag vooral aan de noordkant van de Alpen en in Karinthië enkele buien, verder overwegend droog. Maar de zon komt ook zeker tevoorschijn. De temperatuur is erg mild en komt uit tussen de 11 en 19 graden. Op zondag zien we heel veel zon maar daarover morgen meer. De vraag is blijft het herfstweer of krijgen we weer een winterse prik?

Kitzbuhel Sneeuwdepot Resterkogel Resterhöhe

Afgelopen dagen is de piste in orde gemaakt op de Resterkogel. Piste ligt tussen de 1700 – 1900 meter.

PS gisteravond zag het er mooi uit in het Pitztal

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht