Herfstweer maar hogerop winters

Kaprun Kitzsteinhorn 14 oktober 2020

Gisteren op de gletsjer van Kaprun (Kitzsteinhorn zag het er zo uit) Er komen nog video’s van deze dag. Hou de site maar in de gaten!

Herfstweer maar hogerop winters. Vooral op de gletsjers is het genieten, na het weekend lijkt het tijdelijk warmer te worden.

Zo gaat het vandaag verder waar we de afgelopen dagen gebleven zijn. Wolken en regen trekken het land binnen vanuit Italië en Slovenië binnen. De regen zal zich in de loop van de dag over het hele land uitstrekken. De neerslag kan tussen de 1200 en 1700 meter als sneeuw vallen. De sneeuwgrens is het laagst in het westen. Vandaag ligt het maximum tussen de 5 en 14 graden op 2000 meter ligt het tussen -3 en 1 graad.

herfst

Morgen is het nog steeds koel en onstabiel waarbij regen aan de noordkant van de Alpen mogelijk is, tussen de 1000 tot 1400 meter valt het weer als sneeuw. In het zuiden kan in de middag de zon zich laten zien met temperaturen tussen de 4 en 11 graden. Op 2000 meter ligt dit tussen de -4 en de 0 graden.

Weekend meer zon

Zaterdag begint overwegend  bewolkt en in het noorden half regenachtig, de sneeuwgrens ligt van oost naar west tussen 900 en 1400m. In het zuiden zijn er langere periodes met zon, de temperaturen blijven herfstachtig en variëren tussen 4 en 12 graden in de middag. Zondag is het bijna overal droog en zal de zon zich vaker laten zien, begin van de dag start met mist en in de bergen kan het gaan regenen. De regen zal boven de 1000 meter als sneeuw vallen, de maximale waarden liggen tussen 4 en 11 graden.

herfst

Wat het na het weekend gaat doen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

herfst

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht