Weerbericht Oostenrijk Herhaling van december 2015?

Horrorbeeld uit december 2015

Weerbericht Oostenrijk Herhaling van december 2015?

Kennen we dit horrorbeeld nog uit december 2015? Het liefst zien we komende maand geen herhaling van deze beruchte decembermaand. Maar dan moet er wel echt iets snel gaan veranderen aan het huidige stromingspatroon. Want het weer wordt momenteel vooral bepaald door blokkerende hogedrukgebieden.

Het weerbericht is dan ook iedereen al bekend. Het is en blijft droog en bovenal super zonnig. Iets wat juist ook toen heel kenmerkend was.

Het huidige stromingspatroon lijkt dan ook sterke overeenkomsten te hebben met die van de december 2015. Deze decembermaand heeft heel wat records op zijn naam staan. Zo was deze maand record zonnig, record droog en record zacht. Nu is geen weerkaart exact hetzelfde maar de posities die de hogedruk- en lagedrukgebieden innemen heeft overeenkomsten met toen. Hierboven zien we links een weerkaart uit begin december 2015 en rechts een weerkaart van afgelopen nacht. Het mag duidelijk zijn, de overeenkomsten zijn groot.

En voor de komende 2 weken lijken we dit luchtdruk patroon vast te houden. Storingen inclusief neerslag trekken keurig om Oostenrijk heen. In de geaccumuleerde neerslagkaart van het Amerikaans model zien we dit continue terug.

Kirchberg, 21 december 2011

Maar er is ook nog hoop want garantie in de meteorologie heb je nooit. Tot nu toe vertoont de novembermaand ook sterke overeenkomsten met november 2011. Hogedrukblokkades lieten de zon ook dagenlang schijnen en storingen bleven op keurige afstand. Maar rond 7 december veranderde dit drastisch. Het stromingspatroon ging nog ruim 2 weken voor de kerstvakantie volledig op de schop. Dit resulteerde in een zeer sneeuwrijke kerstvakantie. Op 5 januari 2012, een maand na het doorbreken van het stromingspatroon, viel er op veel plaatsen een record hoeveelheid sneeuw in 24 uur tijd.

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental – december 2015

Kortom we moeten afwachten, maar de eerste voortekenen voor een sneeuwrijke kerstvakantie zijn er nog niet. Met de huidige weerkaarten zullen skigebieden onder de 2500 meter tot in de 2e week van december wachten op natuursneeuw. We zullen zien hoe dit verder ontwikkeld.

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht