Het blijft maar sneeuwen

WEERBERICHT: Het blijft maar sneeuwen.

De situatie is voor de tijd van het jaar vrij bijzonder. Niet zozeer dat er veel neerslag valt maar eerder omdat de sneeuwvalgrens zo laag ligt in vele regio’s. Veelal ligt de SVG in deze tijd van het jaar rond de 1500 meter of hoger.  Puur omdat het Europese continent beetje bij beetje opwarmt omdat de zon simpelweg steeds hoger komt te staan. Maar wat we nu zien is dat de koude lucht zeer hardnekkig is en dat het soms tot in de laagste dalen sneeuwt. Met name in het noordoosten. De details:

ZATERDAG:

vanuit het noordoosten blijft het maar sneeuwen. In het westen kunnen er ook wat drogere perioden bij zitten. Voor de rest is het nat en de sneeuw valt  in het noordoosten rond de 600 meter. In het westen en het zuidwesten ligt de SVG iets hoger maar ook daar sneeuwt het dik onder de 1500 meter. De temperaturen zijn uiteraard laag en sowieso veel te laag voor de tijd van het jaar. Op  3000 meter is het nog makkelijk -12°c. De wind is matig uit uiteenlopende richtingen maar veelal uit het noorden.

ZONDAG:

Nog steeds sneeuwt het maar door. De rollen qua intensiteit zijn nu echter omgedraaid. Met name in het westen komt de meeste sneeuw naar beneden. Het oosten is verre van droog maar ook daar valt er nog steeds sneeuw. De sneeuwvalgrens kruipt echter wel iets omhoog. In het westen is er kans op regen onder de 1300 meter. In het oosten blijft de SVG rond de 1000 meter hangen. Vanuit het zuidwesten komt er heel langzaam wat zachtere lucht  binnen.  De wind is over het algemeen uit het noorden maar in de loop van de dag kan het in de bergen wat harder gaan waaien uit het oosten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag is het nog steeds niet droog. De sneeuwvalgrens loopt verder op richting de 1500 meter. De neerslag is niet meer zo intensief en hier en daar kan de zon zelfs door de wolken piepen. Waar dat gebeurt is van tevoren nooit te zeggen maar de grootste kans is voor de zuidelijke deelstaten en in de loop van de middag het westen.. Heel langzaam lopen de temperaturen wat op. Op dinsdag kunnen er nog wat losse buien overwaaien. De sneeuwvalgrens loopt verder op richting de 1500 meter. De wind is uit het oosten. Na dinsdag is het een beetje onzeker maar de kans is groot dat de temperatuur verder oploopt en we een paar lentedagen tegemoet kunnen zien.

Fijn weekend!

Ronaldo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...