Het blijft warm nazomerweer

Het blijft warm nazomerweer

Afgelopen nacht trok een koufront over Oostenrijk, waardoor de extreemste warmte alweer verdwenen is. Toch is het de komende dagen absoluut niet koud. De temperatuur stijgt vaak naar waarden tussen 20 en 25 graden, wat opmerkelijk is voor oktober. Bovendien schijnt de zon regelmatig. Wanneer krijgen we nou eens echt herfstweer? Dat zou voor de gletsjer gebieden een zegen zijn want juist daar zit men op sneeuw te wachten.

Vanmorgen is de bewolking prominent aanwezig in Karinthië en Stiermarken, waar nog enkele buien vallen. Elders blijft het droog en de zon doorbreekt geregeld het wolkendek. In de loop van de dag wordt het vrijwel overal steeds zonniger. Alleen in Karinthië blijft de bewolking persistent. De temperatuur bereikt hier maximaal 18 graden, terwijl in gebieden met zon temperaturen tussen 20 en 23 graden worden bereikt.

Vanavond koelt het weer sterk af en komende nacht kan het zelfs aan de grond in sommige dalen vriezen, dit komt door de langere nachten. Iets hoger in de bergen blijft de temperatuur ruim boven het vriespunt, waar de minima tussen 5 en 12 graden liggen.

Morgen krijgt de zon overal meer ruimte, hoewel er ook velden met sluierbewolking zullen zijn. Het blijft droog en na een frisse ochtend stijgt de temperatuur naar maximaal 18 tot 23 graden.

Ook op vrijdag blijft het warm en zonnig nazomerweer aanhouden. De zon krijgt nog meer ruimte en de temperatuur zal verder oplopen. In de ochtend kan er nog wel lange tijd mist of nevel zijn, die soms maar langzaam oplost.

Het weekend verloopt flink warm, met een beetje geluk bereikt het kwik opnieuw zomerse waarden van 25 graden. Kortom de herfst blijft nog wel even op afstand van Oostenrijk. Ook de langere termijn laat nog geen echt herfstweer zien. Hopelijk blijft dit stabiele weer ook tijdens de herfstvakantie aanhouden, waardoor het perfect terrasjesweer wordt.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...