Het blijft warm zomerweer in Oostenrijk

Westendorf met zicht op Hohe Salve

Het blijft warm zomerweer in Oostenrijk

Nog geen einde aan de hitte minder leuk voor de gletsjers en de Formule 1 coureurs maar voor de vakantiegangers is het genieten. Einde hittegolf is in sommige delen van het land toch nog niet in zicht lijkt het.

Aankomend weekend wordt zoals bekend de 2e Grosser Preis Der Steiermark verreden dit als vervanging van de Turkse GP. En het weekend erna is men nog in Oostenrijk maar nu wordt de Grosser Preis Von Österreich verreden. De coureurs zullen te maken krijgen met hoge temperaturen wat hopelijk voor het nodige aan spektakel zal brengen.

Temperatuur 25-06-2021 1500 uurGisteren leek het einde van de hitte golf langzaam in zicht maar zoals het er nu uitziet wordt het einde zeker met een dag verlengt. Vandaag is het nog steeds warm met temperaturen die naar een max stijgen tussen de 25 en 30 graden. Toch blijft het vandaag niet droog. Het zal een mix worden van zon, wolken en het nodige aan regen waarbij een onweersbui niet uit te sluiten is. Met een krachtige wind uit het westen tot noordwesten zal het op 2000 meter 7 tot 13 graden gaan worden.

Het weekend is het nog warm met op beide dagen een mix van wolken en iets meer zon, maar droog zal het niet overal blijven. Op zaterdag zal vooral in de bergen, maar ook in grote delen van Opper- en Neder-Oostenrijk de hele dag regenbuien gaan vallen (maar het kan ook meevallen daar hopen we op). Het westen zal droog blijven en met een matige wind uit het noordwesten wordt het maximaal 21 tot 29 graden. Op 2000 meter wordt het 10 tot 14 graden.

Zondag iets warmer maar dus nog steeds de bewolking waaruit in de namiddag enkele buien of onweersbuien kunnen vallen. Met een matige wind uit het noordoosten tot zuidoosten stijgt het kwik naar 25 tot 32 graden. Op 2000 meter ligt dit tussen de 12 en 16 graden.

In Stiermarken om precies te zijn Spielberg ligt de Red Bull Ring, op dit circuit zal dit en volgend weekend de plek zijn van twee Formule 1 races. Ten tijde van de race dit weekend zal het maximaal 28 graden gaan worden met het nodige aan bewolking maar het zal zoals het er nu uit ziet droog blijven.

Formule 1 Spielberg 2019 klein

Deze beelden van de race in 2019.

Verdere trend

Na het weekend is het nog steeds warm maar kunnen er vooral in de namiddag echter enkele buien of onweersbuien ontwikkelen. Op maandag wordt het tussen de 28 en 34 graden. Dinsdag ligt het nog iets hoger tussen de 30 en misschien wel 37 graden. Maar ook op de dinsdag zal vanuit het westen de bewolking toenemen waaruit regen- en onweersbuien kunnen vallen.

Hoe alles in en na het weekend zal verlopen daarover morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...