Het blijft wisselvallig in Oostenrijk

op de weerkaart van vanmorgen is de storing over Oostenrijk duidelijk zichtbaar

Het blijft wisselvallig in Oostenrijk
Vandaag ligt een storing stationair over Oostenrijk en door stuwing van de bergen wordt alle vocht als een vaatdoek uit de storing gewrongen. Vooral rondom de hoofdkam valt tijdens de ochtend stevige regen waarbij er 15 tot 20mm regen kan vallen. Goed voor de natuur! Opnieuw is het in het uiterste oosten tegen de Hongaarse en Slowaakse grens droger met zelfs wat zon. Maar in 90% van Oostenrijk verloopt morgen de dag bewolkt en vooral in de ochtend regenachtig. In de middag wordt het voorzichtig droger en stijgt de temperatuur naar 12 graden in Vorarlberg, 16 in regio Klagenfurt tot nog 19 in het drogere oosten.

Buiengebieden en regenfronten schampen en trekken langs Oostenrijk morgen

Morgen wordt de storing teruggeduwd naar het westen en activeert vooral boven Bayern en Tsjechië. Aangrenzende regio’s krijgen opnieuw een kletsnatte dag bij opnieuw een sneeuwgrens die rond de 2000 meter ligt. Elders hebben toch lange tijd de droge periodes weer de overhand. Tijdens de middag trekt het front verder van Oostenrijk weg maar ontstaan juist verspreid enkele buien. Vanuit Zwitserland volgen ook nog eens nieuwe buien. Bij 12 tot 15 graden is het eventjes aan de koele kant.

Vrijdag start de dag juist met uitbundige zonneschijn maar de lucht blijft onstabiel. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken en vooral aan de zuidkant enkele buien. Het is weer wat milder en met weinig wind zelfs wat broeierig met 17 tot 22 graden.

Het blijft wisselvallig de komende tijd

Tijdens het weekend volgt een volgend frontsysteem vanuit het westen, het wordt weer vaker nat en de temperaturen blijven wat achter met vaak 15 tot 20 graden. Zicht op een drastische weersverandering of verbetering is er momenteel niet. Het blijft wisselvallig.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht