Het leven van een skileraar annex bergwandelgids in #april

Een warme dag op de Kitzsteinhorn…

Apriltje zoet, heeft nog wel eens een witte hoed! Deze uitspraak klopt toch wel. We hebben deze maand af en toe een beetje sneeuw gehad. Maar over het algemeen was de maand april vooral EXTREEM warm. Met temperaturen rond de 25 graden in het dal, was het echt voorjaarsskien met een erg zomers tintje. Vroeg op in de morgen, en vroeg weer naar beneden. Om daarna in de zon te zitten. Daarnaast zijn er ook weer tal van spannende dingen gebeurd…

Avonturen nu…

Voor ons stond april al een hele tijd eigenlijk in het teken van maar 1 ding: de hopelijk laatste operatie van mijn vriend. De afgelopen weken ging hij nog steeds vooruit, maar de schroeven leken hem toch in zijn beweging te beperken. Dit in combinatie met het gevoel dat er misschien nog wat anders dwars zat in zijn knie, maakt dat we een combi-kijkoperatie hebben kunnen aanvragen. Op het moment dat ik dit schrijf, ligt hij al in het ziekenhuis en bereidt zich voor op de operatie. Heel erg spannend, maar eigenlijk gaan we er vanuit dat het alleen nog maar beter kan gaan worden. Dus…duimen maar.

Voor mij was het ook de eerste maand dat ik niet meer fulltime voor de skischool werkte. De eerste anderhalve week nog wel, maar daarna heb ik het werkseizoen afgesloten en mijn uniform terug gegeven. Heerlijk! Dat neemt natuurlijk niet weg dat er zeker nog wel geskied wordt. Mijn vader en broertje zijn weer voor 2 weken geweest en wat hebben we een lol gehad. Samen de pistes onveilig maken, gezellig eten, bijkletsen, echt even een goed familiegevoel. Naast gewoon ontspannen op de piste, hebben we ook veel ochtenden op de race-piste doorgebracht. Details daarvan kan je zien in mijn GS-vlog! En dan de combi met in de namiddag heerlijk in de zon op het terras koffie leuten in een korte broek en tshirtje, geweldig gewoon.

Chillen met broer en mijn ´partner-in-crime` @andyrose.ski

…en in de toekomst!

Daarnaast ben ik druk bezig met alle voorbereidingen voor de zomer voor mijn bedrijf Holiday Hikes. Touren plannen, voorbereiden, offertes maken, nieuwe samenwerkingen uit- en opbouwen. Deze zomer staan er vrij veel lange touren op het programma, en zal ik onder andere onderweg zijn op de Alpenoversteek, in de Dolomiten, de omgeving van Bolzano en Trento, het Hohe Tauern park en wellicht komt er nog een andere verassing tussendoor. Niks staat een succesvol zomer seizoen in de weg, en ik heb er mega veel zin in! Natuurlijk ga ik extra happy op pad met mijn nieuwe wandelsokken van Molly Socks en een paar hippe wandelschoenen van CMP! Je kan de nieuwste designs sokken en mijn eerste indruk van de schoenen binnenkort bekijken in mijn wandelgear-vlog.

Echter was dit nog niet alles… Als kers op de spreekwoordelijke slagroomtaart, hebben mijn vriend en ik eind april ook ons nieuwe winterbedrijf gelanceerd. Al langer liepen we met ideeën en plannen, maar we hebben gewacht tot het goede moment. Omdat we steeds vaker vragen en opmerkingen van klanten, gasten en vrienden kregen, leek dat moment nu daar te zijn. Dit alles bij elkaar heeft ons er toe gezet om de stoute schoenen aan te trekken en de uitdaging aan te gaan om ook in de winter meer dingen voor ons zelf te doen. En we zijn er trots op! In een volgende blog zal ik jullie alles vertellen over ons nieuwe bedrijf: Snow Camps Europe

Mijn broertje @pat.andrei en ik, ready to rumble!

Maar nu ga ik eerst snel de deur uit. Want, het is vandaag de laatste dag skien voor mij. En wat is er leuker dan een super seizoen af te sluiten met zelfgebakken brownies eten met collega’s en vrienden, en een paar afdalingen met niemand minder dan het brein achter onze geweldige website FANtastisch Oostenrijk: Eric Kromhout. Vanuit hier wil ik hem dan ook eens officieel bedanken voor de geweldige samenwerking en mogelijkheden die hij mij en andere enthousiastelingen geeft. Eric, je bent een topper! En nu, heerlijk de piste op en glijden maar.

Op pad met het mastermind van FANtastisch Oostenrijk!

 

Een hele fijne dag en veel liebe Grüße!

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houd ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...