Het leven van Gabi in augustus

Weißsee bij Uttendorf

Weißsee Uttendorf

Was juli nog een maand waarin ik voornamelijk op de berg zat, augustus was precies het tegenovergestelde! Bewust had ik er dit jaar voor gekozen om de maand augustus thuis te werken. In deze blog lezen jullie hoe dit deze berggeit beviel!

Thuis

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens! En dat is zeker waar. Voor deze zomer had ik bewust een rustperiode thuis ingepland. Na een drukke juli maand, was de maand augustus gepland om thuis bergtouren te gidsen, te klussen in en om het huis, en eens even heerlijk te ontspannen.

Het weer zat ook nog eens mee, waardoor ik ook heerlijk van mijn tuin thuis heb kunnen genieten. Daarnaast zijn er veel klusjes in en om het huis gedaan. Zo heb ik mezelf geleerd ramenvoegen schoon te maken en opnieuw te kitten, is er verder gewit, getuinierd, en vele dingen meer. Maar thuis zijn betekent niet dat er geen bergen in het spel zijn. Zo maakte ik een paar mooie touren met gasten in de omgeving en was ik vrijwel elke maandagavond in augustus in de Sigmund-Thun kloof van Kaprun te vinden om de avondtour te gidsen. Lang leve thuis werken!

Actief

Maar natuurlijk zou Gabi, Gabi niet zijn, als ze niet nog lekker actief was naast al deze dingen. En Gabi heeft een nieuwe hobby gevonden! Mijn vriend wilde vanuit thuis extra werken aan het herstel van zijn knie en daarom had hij een racefiets gekocht. Zelf houd ik er van om op vrijwel elke manier actief te zijn, maar fietsen behoorde nooit tot mijn favorieten. Tot nu… Omdat ik mijn vriend natuurlijk graag wil steunen en het leuk is dingen samen te doen, ging ik zoeken naar een racefiets voor mezelf. Met wat geluk wist ik een super fietsje op de kop te tikken en daarmee was het hek van de dam en konden we in augustus samen op pad.

Hij werd netjes thuis bezorgd, ik zou lekker actief gaan fietsen, maar ik was er nog niet zo gecharmeerd van. Hoe erg kan een mens veranderen! Wat is dat racefietsen gaaf! Je kan een mega vaart maken, echte grote afstanden afleggen en daarmee is er ook genoeg te zien onderweg. Tel daar lekker actief zijn, conditie en kracht opbouwen, bij op, en Gabi was verkocht! We hebben verschillende langere tochten gedaan en bouwen het verder op. Lekker actief dus! Een rondje naar Uttendorf, Mittersill of rond de Zeller See, daar draai ik mijn hand niet meer voor om.

Racefiets Gabi Uttendorf

Racefiets Gabi Uttendorf

Feest

Daarnaast is augustus ook een echte feest maand! De Oostenrijkers zijn sowieso wel van een feest organiseren, en met het mooie zomer weer doen ze daar nog een schepje boven op. Normaal gesproken was ik meestal op tour en moest menig feest aan mijn neus voorbij laten gaan. Maar dit jaar kon ik er, door mijn thuis maand in augustus, volop van mee genieten!

Als eerste stond natuurlijk het wekelijkse feest in Zell am See op het programma. Mittwochfest is een festival waarbij Zell am See vol muziek, eet- en drinkkraampjes staat. Super gezellig, en je komt altijd vrienden en kennissen tegen. Maar ook het feest van het jaar kon ik mee maken: want het Dorffest Kaprun valt altijd middenin augustus! Het grootste evenement in Kaprun, waarbij alle lokalen, toeristen en wat er nog meer rond loopt, voor een weekend vol gas party.  En als laatste kon ik een echte thuis wedstrijd meemaken: Bartlmä fest in Piesendorf. De Piesendorfer variant van het dorpsfeest. Een mega gaaf festijn met een oeroude historie. Helaas vind dit feest slechts elke 2 jaar plaats, maar over 2 jaar gaan we zeker weer!

Op pad

Maar inmiddels is de maand augustus nagenoeg voorbij, en ik ga ik weer op pad. Er komt een drukke periode aan. Maar ik heb er ook mega zin in! Want hoewel het heerlijk is om thuis te zijn, ik heb wel geleerd dat bijna 6 weken aan 1 stuk thuis zijn net iets te veel is. Dan begint het te kriebelen en wil ik weer op pad. Dus volgend jaar plannen we een gulden middenweg, een goede afwisseling tussen op pad en thuis zijn.

De touren welke nog komen zijn super gave touren! Als eerste loop ik de E5 Alpenoversteek nog een keer. En met een beetje geluk krijg ik wat sneeuwvlokjes in mijn haar onderweg. Daarna gaat het nog een keer de Alpen over, maar dan via een andere route. Namelijk de Alpentraversale. Een nieuwe tour waar ik grote verwachtingen van heb. Het is dan inmiddels geen augustus meer, maar het seizoen sluiten we af met een aantal kortere touren in de Hohe Tauern, en nog een tour van Bolzano naar Trento in de Dolomiten. Dus ik ben nog wel eventjes op pad. Maar dan…dan komt het volgende avontuur alweer! Het word namelijk weer langzaam tijd voor skiën op Kitzsteinhorn! Maar daarover volgende keer meer…

Liebe Grüße,

Gabi

Dorffest Kaprun 2019

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...