Het leven van Gabi in December 2019

Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn 3S K-onnection

December, de maand van de feestdagen, de officiële start van het winterseizoen en hopelijk verse sneeuw. Maar ook de maand van evalueren, herinneren en…vooruit kijken. Met een nieuw jaar in zicht, is de motivatie om nieuwe plannen te maken en (weer) volop te gaan genieten, extra groot!

Seizoenstart

December is vrijwel overal de officiële seizoenstart voor de wintersport. Natuurlijk zijn de gletsjer gebieden al vroeger open, maar de seizoenstart voor de lager gelegen gebieden laat toch vaak tot eind december op zich wachten. Maar het kriebelt, en alles word voorbereidt om rond de kerst vol aan de slag te gaan. Dit betekende voor mij ook dat ik me voor het eerst gewaagd heb, aan een Oostenrijke traditie: Weihnachtskeksen bakken. Vrolijke koekjes om uit te delen aan de beuren. Gezellig, knus en…ze waren nog lekker ook!

Weihnachtskeksen

De seizoenstart bracht voor mij ook behoorlijk wat werk met zich mee. Rond de december feestdagen was ik compleet vol geboekt, en hadden we met Snow Camps Europe ook veel gasten in en rond Kaprun. Een perfecte seizoenstart voor ons dus! Een beetje stressig links en recht, maar dat mag de pret niet drukken. En als je dan al die tevreden gezichten rond je ziet, dan kan een seizoenstart eigenlijk niet mooier verlopen.

Sneeuw

Westendorf Talkaser

De sneeuw laat dit jaar echter wel flink op zich wachten. Waar we enkele weken terug aan het begin van december nog extreme ladingen van het witte goedje hebben mogen ontvangen, is het in het dal zo warm geweest dat alle sneeuw weer weg was. Dit gaf een beetje treurig beeld van een witte linten van sneeuw waar de pistes zijn, tussen semi-groene velden. Echter hebben we dit vrijwel elk jaar voor deze december periode, dus gelukkig weten we dat het ook wel weer veranderd.

En net als de voorgaande jaren, kwam de sneeuw ook nu rond de kerst. Op 27 december begon het te sneeuwen in het dal, en ging de temperatuur omlaag. Daarmee bleef de sneeuw ook een stuk beter liggen. Dit toverde onze groene velden om in het witte winterwonderland, waar we zo van houden. Ondanks dat de zonnewende al is geweest en de dagen weer langer worden, kunnen we met deze sneeuw nu wel echt zeggen: de winter is gearriveerd!

Terugblik

Nu het jaar 2019 voorbij is, is het ook tijd voor een terugblik op 2019. Voor mij was dit een zeer bewogen jaar. Met mega highlights, maar ook echt een paar grote dips. Zo waren natuurlijk het lawine ongeluk in Sölden en het overlijden van mijn collega berggids, momenten welke nog lange tijd een indruk achter zullen laten. Echter een terugblik leert je ook te accepteren dat deze dingen gebeuren, en dat ondanks dat de toekomst er zeker zonnig uit zal zien.

Maar er waren natuurlijk ook momenten welke echt een positieve vibe aan deze terugblik gaven. Bijvoorbeeld mijn geweldige tour van de Watzmann in de Berchtesgadener Alpen, naar de Drei Zinnen in de Dolomiten. Een droomtour aan welke ik nog elke keer met kippenvel terug denk. En de mooie momenten met vrienden en familie in de warme zon van ons mooie Pinzgau. Ontspannen en relaxed op een eenvoudige manier, een super mooie terugblik. December is een maand van herinneren, vieren en…los laten. Fris het nieuwe jaar in.

Toekomst

En dan is er met het einde van december, de jaarwissel, ook direct de toekomst. Wat gaat 2020 ons brengen?! Dat is de grote vraag. Voor mij word 2020 een jaar van nieuwe dingen en wellicht een paar veranderingen. Met Holiday Hikes heb ik een prachtig concept, welke mij veel plezier geven. De vraag is nu wat ik er verder mee ga doen in de toekomst. Er zijn verschillende mogelijkheden, welke ik de komende tijd ga evalueren. Een spannend maar erg leuk proces.

Maar het aller belangrijkste vind ik, dat de toekomst er 1 word van geluk en happy zijn. Want werk kan nog zo leuk zijn, je vrienden nog zo gezellig, maar als je niet gelukkig bent met jezelf en directe omgeving, dan gaat het niet werken. Een jaarwisseling geeft iedereen de kans om eens goed voor zichzelf te evalueren wat je gelukkig maakt en wat niet. En wat je kan doen om (nog) gelukkiger te worden. Want uiteindelijk, is simpelweg gelukkig zijn, eigenlijk het belangrijkste doel in het leven. En mijn nieuwjaarswens aan iedereen, en ook aan mijzelf: gelukkig zijn!

Ik wens jullie allemaal de allerbeste wensen, en we zien elkaar in 2020 ????

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...