Het leven van Gabi in #december

Met de R in de maand, is het weer niet altijd meegaand. Mja, wat zullen we daar eens op zeggen… December begon zoals we het graag zien: een dik pak sneeuw, gevolgd door een paar strak blauwe dagen. Helaas mocht dit niet lang duren; grijze, regenachtige dagen hielden ons de laatste week in een beetje teneergeslagen stemming. Maar…eigenlijk mag het weer de pret niet drukken. Want december is gewoon een super maand!

Super start

Uitzicht Gletsjer Jet 1 Kitzsteinhorn

En met december ging ook het werk in de skischool vol van start. En eigenlijk is het gewoon een super start! Zo begon ik mijn winter met een groepje gevorderde volwassenen. We werkten aan techniek voor parallel skiën, ik leerde hen hun kanten vinden en op de laatste dag gingen we de ´korte bochten´ te lijf. Een super gemotiveerde groep, wat voor mij ook super was om les te geven. Want eerlijk is eerlijk, de hele winter alleen maar in de pizzapunt rond hobbelen is ook weer zo wat.

Maar daarmee zijn we er nog niet! Vlak voor de jaarwisseling arriveert een familie waarmee ik al meerdere jaren de bergen onveilig maak. Enkele winters geleden, ook in december, leerden wij elkaar kennen, en het klikte direct. Dus in de winter zijn we op de lange latten en de sneeuwschoenen onderweg, en in de zomer hebben we al een super bergtocht gemaakt rond de Groß Venediger. Voor een instructeur is er niets leukers dan zulke enthousiaste bergliefhebbers les te geven. Kortom, voor mij echt een super start van, hopelijk, een super seizoen!

Feestje

December is natuurlijk ook de maand van een feestje bouwen! Kerst stond bij ons in het teken van lekker eten, en daarom bouwden we een klein feestje thuis. Mijn vriend kookt graag en is een complete lamsdij te lijf gegaan. Heerlijk gekruid en geurend kwam het de oven uit, gebakken aardappeltjes erbij, groentes, jummie. Glaasje goede wijn erbij en het feestje van compleet!

Maar dat is pas het begin, want in december staan er allerlei leuke dingen op het programma. Zo vieren we 30 december een feestje aangezien het mijn verjaardag is. Want ook bij mij komt er elk jaar een jaartje bij. Cadeautjes heb ik onder andere al van mijn moeder gehad; geweldig warme Hestra handschoenen. En van Eric van FANtastisch Oostenrijk! Vorige week kwam hij langs in Kaprun en verraste me met geweldige outfits van Rehall en CMP. Wat kan een mens toch verwend worden, heeeeerlijk! Dank jewel Eric!!! 😀

Daarna hebben we een feestje met onze collega´s op oudejaarsavond, als we de fakkeloptocht doen. Met brandende fakkels skiën we in het donker naar beneden om onze gasten een mooie show te geven. En daarna zetten we het feestje voort in het dorp onder het genot van een hapje en een drankje. Wij taaien dan altijd om een uur of 8-9 af om de jaarwisseling thuis te vieren, met onze hondjes. Een privé feestje wat elk jaar weer heerlijk relaxed is!

Zonsopgang in Piesendorf

Voornemens

En dan is daar ineens het nieuwe jaar… Veel mensen doen aan voornemens. Goede voornemens, betere voornemens, voornemens om dingen te veranderen, noem maar op. Zal ik jullie eens wat verklappen? Ik doe dus echt niet aan voornemens, in welke vorm dan ook. Natuurlijk kunnen er bij mij ook dingen anders, sneller, efficiënter, misschien ook wel beter. Maar ik doe altijd mijn uiterste best bij alles wat ik doe. En ik vind dat een goede inzet, eigenlijk gewoon genoeg moet zijn. Waarom zouden we onszelf pijnigen met voornemens waar we waarschijnlijk niet aan kunnen voldoen, toch? Dit werkt alleen maar negatief dus, WEG MET DIE VOORNEMENS!

Ik focus me op de dingen waar ik energie van krijg. Mensen leren skiën, mensen een fijne tijd in de bergen bezorgen, mensen laten genieten, mensen helpen nog meer uit hun leven te halen. In 2019 staan er ook weer tal van gave, nieuwe dingen op de agenda. Zo word het aanbod van ´zelf-gegidste bergtochten´ bij Holiday Hikes verder uitgebreid. Hiervoor ga ik routes trailen en uitwerken om zo nog meer mensen van de bergen te kunnen laten genieten. En tegen volgende winter komen er een sneeuwschoen camp en workshops bij Snow Camps Europe op het programma. Al deze dingen geven mij een enorme, positieve boost, en daar haal ik zoveel meer energie uit dan het hebben van goede voornemens.

Dus, omhoog met de champagne, knallen met die kurken, en vol positieve energie en enthousiasme 2019 in! Proost!!

Liebe Grüße,

Gabi

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...