Het leven van Gabi in februari

Februari is altijd beetje aparte een maand. Het kan sneeuwen, het kan dooien. Soms kan het net voorjaar lijken, en de volgende dag ga je naargeestig op zoek naar je muts en handschoenen. Langzaam beginnen ook beelden van de zomer in de bergen op ons netvlies te verschijnen, maar dat is toch nog even wachten. Met maar 28 dagen, ook nog eens een korte maand deze keer. Dit neemt niet weg dat het voor ons een ongelooflijk bijzondere maand was. Lees in deze februari blog waarom!

Zon, zon en zon

Schreef ik in januari nog over sneeuw, sneeuw en sneeuw, het weer in februari lijkt zich echt even helemaal op de zomer te richten. Zoals jullie waarschijnlijk hebben kunnen lezen op FANtastischoostenrijk.nl is het weer de afgelopen weken extreem mooi geweest. Letterlijk zon, zon en zon. ´Kaiserwetter´ noemen ze dat hier, en momenteel doet het weer deze naam eer aan.

Eigenlijk is het zonnige februari heerlijk: opstaan met de eerste zonnestralen, de hondjes wandelen in het ochtendzonnetje, met een zonnebril en zonder muts naar je werk reizen, en eens een keer niet oneindig veel laagjes aan onder je ski-jas. Natuurlijk is het helemaal geweldig dat we dit kunnen combineren met skiën op een gletsjer. Want dit betekent dat ondanks zon, zon en zon, dat de sneeuw nog steeds super is, en de pistes in top conditie zijn!

Wanneer ik dit schrijf lijkt er voor de eerste week van maart dan toch wat neerslag aan zit te komen. Regen in het dal, maar verse sneeuw op de berg. Maar daarna dan toch weer, je raadt het al, zon, zon en zon! Als je komt skiën de volgende weken, pak dan een goede zonnebrand in. Op de berg heb je het liefst factor 50 nodig, zodat je goed beschermd bent. Zeker als je op een gletsjer skiet. Dus bereidt je goed voor, en geniet van meneer zon, zon en zon!

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter

Traantjes

In de intro vertelde ik al dat februari voor ons een hele bijzondere maand was. Jullie hebben de afgelopen maanden, wat zeg ik, JAREN, natuurlijk allemaal kunnen lezen over en meegeleefd met de tegenslagen van mijn vriend Andy en zijn gebroken knie. We waren vorige jaar echt moedeloos en hebben dus een andere arts in Kitzbühel bezocht welke een nieuwe operatie uitgevoerd heeft. Gisteren, op 26 februari 2019, is er eindelijk een einde gekomen aan een periode van tegenslagen, traantjes, wachten en hopen… Andy heeft voor het eerst weer geskied!

Na een controle bezoek bij de arts is er eindelijk groen licht gegeven om voorzichtig, heel voorzichtig, te proberen of het skiën gaat. Omdat ik weet dat Andy dit soort dingen graag in rust doet, heeft hij zelf een dag gekozen om alleen op onze blauwe beginners piste Lechnerberg, voor het eerst weer de latten onder te binden. Met wat hulp van ons eigen ´na-een-ongeval-weer-skien-Againers´methode. En we zijn zo ontzettend gelukkig! Hij heeft geskied zonder pijn, zonder rotgevoel in zijn knie, zonder traantjes, zonder instabiliteit. Natuurlijk ging het niet direct vlekkeloos, maar pizza-bochten en parallelbochten gingen aan het einde bijna perfect.

Je kan begrijpen dat dit een emotionele moment van februari, eigenlijk van de afgelopen 2 jaar, was. Hij heeft me gebeld nadat hij klaar was, met een gebroken stem, overgelukkig, en met traantjes in zijn ogen. Na 3 operaties, 662 dagen, oftewel 1 jaar, 9 maanden en 21 dagen, is het eindelijk gelukt. De uitlaat van frustratie en geluk is dan natuurlijk groot. Ook ik moest een paar traantjes laten, emotionele geit dat ik ben! Om jullie een idee te geven, door het ongeval hebben we mogen genieten van meer dan 200 fysiotherapiesessies, uren op de hometrainer, 500 keer naar de sportschool, meer dan 40 röntgenfoto’s, 2 MRI-scans, 2 CT-scans, 16 schroeven, 2 metalen platen en ruim 200 antitrombose injecties. We kunnen dit nu allemaal achter ons gaan laten, en focussen op een toekomst van samen skiën en genieten. Februari, je was prachtige, maar we kijken enorm uit naar alles wat er nu gaat komen!

Liebe Grüße,

Gabi

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...