Het leven van Gabi in #januari 2020

januari

Het leven van Gabi in #januari 2020

Een nieuw jaar, en met een dubbele 20 nog een speciaal nummer ook. Hopelijk hebben jullie ook genoten van een goede jaarwisseling en de eerste maand januari vol nieuwe ervaringen. In Kaprun is het seizoen in volle gang, maar helaas laat de sneeuw nog erg op zich wachten. In januari is het echter ook tijd voor een beetje adem happen. Voordat de drukte van de voorjaarsvakantie er aan komt…

Sneeuw

Hadden we vorige januari problemen om alle sneeuw de baas te blijven, dit jaar heeft de sneeuw echt op zich laten wachten. De eerste helft van januari was het dal voornamelijk nog groen bruin gekleurd en liet het witte sneeuw dek zijn gezicht niet zien. Dit zorgde voor wat onrust bij de mensen in Kaprun. Want zou de sneeuw, ons witte goud, nou wel of niet komen.

Maar sneeuw zal sneeuw niet zijn als het onverwachts niet toch uit de lucht kwam vallen. En in de allerlaatste dagen van januari kwam het witte goedje dan ook zijn intrede doen. Op 30 januari kwam er ongeveer een 30 cm sneeuw in het dal bij. En op Kitzsteinhorn stond de eerste poeder sneeuw dag op het programma. Zo blijkt maar weer, stressen om sneeuw heeft weinig zin. Want vroeg of laat komt het witte goud toch wel op dagen. Tijd voor een paar fijne januari sneeuw wandelingen!

Adempauze

De kerst is druk, de voorjaarsvakantie is druk, Pasen is druk… Dat betekent dat we in januari meestal even adempauze kunnen nemen van de grootste drukte. Met name de laatste week van januari is altijd een beetje onbestendig. Het is ineens rustig, adempauze tijd, maar het voelt als stilte voor de storm. Dit klopt ook want met de start van de volgende maand, komt vrijwel altijd de drukte direct weer terug.

Echter gebruik ik deze adempauze lekker om wat tot mezelf te komen. Zo ga ik nog een weekje naar Roemenië om familie en vrienden te bezoeken, en om nog wat te skiën op de pistes waar ik het als kind heb geleerd. Maar deze adempauze gebruik ik ook om me al voor te bereiden op de zomer. De eerste bergtouren zijn al geboekt, en dat betekent dat de organisatie en planning al van start is gegaan. Dus het is wel een adempauze, maar meer een adempauze in januari van het winterse gebeuren. Want de zomer laat niet zomaar op zich wachten…

sneeuwschoen

Alternatief

Natuurlijk is skiën en bergwandelen geweldig, maar af en toe is iets anders ook fijn. Omdat ik geen puber skilerares meer ben, en geacht word wat ouder en verstandiger te zijn, word ik soms voor alternatief werk ingezet. En dit alternatief werk is vaak nog erg gaaf ook! Zo ben ik regelmatig verantwoordelijk voor het gidsen van de sneeuwschoen touren op Kitzsteinhorn. Niet alleen een prima alternatief voor de normale wintersport activiteiten voor gasten, maar ook een leuk werk alternatief voor mij. Zeker in een rustigere maand zoals januari.

Afgelopen week werd ik echter ook voor een totaal nieuw alternatief ingezet. De zaterdag zag er erg druk uit, collega´s waren ziek, Gabi spreekt 3 talen en kan de handen uit de mouwen steken, dus werd ik zomaar ineens betiteld tot shop-medewerker. Inclusief fancy gilletje in Oostenrijkse stijl. Een heel alternatief tegenover het werk buiten, in de sneeuw, in tig laagjes onder je skikleding. En ik moet zeggen, dit alternatief, ik vond het eigenlijk best tof voor een keer. Tel daar nog eens een super lunch bij 24 Kitchen & Bar bij op, en je begrijpt dat ze mij best af en toe voor alternatief werk mogen in zetten!

24 Kitchen & Bar

In de volgende blog hoop ik jullie meer te kunnen vertellen over hoe mijn voorjaar en zomer eruit gaat komen te zien. Voor nu ga ik snel de laatste boekingen voor de voorjaarsvakantie voor Snow Camps Europe doorvoeren, want de drukte komt er aan!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...