Het leven van Gabi in januari

Een nieuw jaar, en daarmee nieuwe kansen ideeën en mogelijkheden. Hopelijk hebben jullie ook genoten van een goede jaarwisseling en een eerste maand vol mooie momenten. Bij ons is het seizoen in volle gang, de sneeuw blijft maar vallen en ook de boekingen lopen goed door. In januari hebben we veel Snow Camps Europe gasten mogen verwelkomen en een top tijd bezorgd. En…het moment dat Andy weer de lange latten gaat onderbinden komt langzaam dichterbij!

Sneeuw, sneeuw en sneeuw

In december hebben we een enkel sneeuw-dansje wel gedaan, en het resultaat hebben we geweten. Het heeft gesneeuwd, het sneeuwt en het blijft sneeuwen. Begin januari begon de sneeuw te vallen en het hield gewoon niet meer op. Vrijwel elke dag kwamen er meerdere centimeters aan vers poeder bij. En niet alleen op de berg. Ook het dal werd bedolven onder een dikke, witte deken. Dit zorgde voor perfecte condities op de pistes en een geweldige, winterse atmosfeer.

Nu is veel sneeuw natuurlijk geweldig, zeker zo in januari wanneer het grootste gedeelte van het seizoen nog moet komen. Maar er kwam nu zoveel naar beneden dat het ook soms een beetje lastig was. Zo betekende het meerdere keren per dag een fikse sneeuwruim sessie, konden de auto’s soms met moeite de oprit af, en de dagelijkse rit naar het werk duurde ineens twee keer zo lang. Maar, als echte berggeiten laten we ons natuurlijk niet kennen! Dus we hebben een heuse sneeuwruimmachine aangeschaft, trekken een paar extra laagjes aan tegen de kou, en de hondenwandelschoenen zijn inmiddels uitgerust met spikes om niet teveel te glijden. Kom maar op met die sneeuw!

Rust en Ruhe

De kerstperiode is natuurlijk altijd pittig druk bij ons, maar daarna hebben we gelukkig een moment van rust en ruhe voor ons. Echter hebben we de eerste 2 weken van januari een topperiode voor Snow Camps Europe gehad! En dat hebben we natuurlijk samen met onze klanten gevierd met heerlijk skiën en top après ski. De laatste week van januari is eigenlijk altijd een beetje vreemde week en dat betekent dat Kaprun zich rond wentelt in een badje van ontspanning en rust. Een middag vrij hier, een dagje in het bureau daar, wat minder vaak op de latten is dan ook even fijn. Maar het is eigenlijk alleen maar stilte voor de storm, of eigenlijk ruhe voor de storm.

Want in februari is het snel gedaan met de rust! Vrijwel alle landen hebben dan hun voorjaarsvakanties en in een periode van 3 weken komen die allemaal skiën. De eerste golf zal volgende week arriveren. Dit is super voor het maken van goede werkuren, genieten van bruisende après ski sessies, en gezellig middagen op de berg met gasten en collega´s. En zolang we weten dat die rust en ruhe een keer terug komt, is het heerlijk genieten!

Trainen

En ja, het moment dat Andy zal beginnen met het oppakken van het trainen voor skiën zit er ook aan te komen. De afgelopen weken heeft hij enorme vooruitgang geboekt in de sportschool en in het normale leven. Daarom is het het streven om 20 februari 2019 voor het eerst echt te gaan trainen op skies. Dit zullen we natuurlijk rustig aanpakken en opbouwen. Maar je kan je voorstellen dat na 2 jaar niet te hebben kunnen skiën en trainen, dat dit toch een special moment gaat worden.

Naast trainen met Andy, heb ik ook voor het eerst de training voor mijn collega´s mogen verzorgen. Wekelijks trainen we 1 of 2 keer met alle instructeurs om onze eigen techniek te verbeteren en nieuwe dingen te proberen. Afgelopen week werd ik in de avond gebeld door mijn baas met de vraag of ik de volgende dag de training wilde leiden. Een behoorlijke eer en uitdaging! Het is natuurlijk even wat anders als jij je eigen collega´s mag trainen, dat vraagt om een andere aanpak en een pittig hoog niveau van skiën.

Als onderwerp hebben ´snelle kanten grip en vrijgeven ten behoeve van een kort drukmoment voor korte bochten´ behandeld. Een hele mond vol, maar dynamische korte bochten zijn een belangrijk onderdeel van al onze examens. En daarmee een onderdeel waar veel voor getraind moet worden. Door middel van een reeks van opbouwende oefeningen zijn we van simpelweg kanten tijdens het oversteken van een piste, tot dubbel gekante, korte bochten gegaan tijdens het trainen. Ik kan je zeggen, ik had het er ook een beetje warm van, maar de collega´s waren super enthousiast en mijn baas erg tevreden. Een goede start van dit geweldige jaar!

In de volgende blog doe ik natuurlijk verslag van de drukte van de voorjaarsvakanties en…Andy zijn eerste moment terug op skies. Houdt de website dus in de gaten om dit niet te missen!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...