Het leven van Gabi in juli

Zonnenbaden

In mijn vorige blog schreef ik al over het extreme zomer weer met veel zon. De zon leek even te zijn weg ge-ebt, maar inmiddels is zij weer vol gas terug. Zweten, maar ook lekker bruin worden! Juli was een maand van zon, natuur en bergtouren. En wat was het genieten…

Werk

Het bergtouren is natuurlijk voor mij mijn werk. Maar dit voelt niet altijd zo. Werk heeft vaak een negatieve bijklank. Echter als je werk iets is wat je graag doet, dan voelt dit al heel anders. En wat is nu mooier dan bergtouren in de zon?! De zon begeleide mij steevast in juli tijdens mijn touren. En laat de zon mij nou altijd een extra happy gevoel geven, heerlijk!

Toen ik afgelopen week thuis kwam, heb ik toch maar eens gerekend. Want zon of niet, ik ben wel vrij veel van huis door mijn werk. In totaal was ik van de afgelopen 34 dagen in totaal 28 dagen in de bergen. Dit klinkt heel veel, maar zoals gezegd, ik geniet er volop van. Niet alleen had ik super leuke groepen om te begeleiden, was de zon erbij, ook de algemene atmosfeer was gewoon top. Zo wil ik het wel elke keer!

Touren

De touren die voor mij op het programma stonden waren een dubbele transalp, een prachtige tour bij Schladming en…een tour door de geweldige Dolomiten. En alles in de zon! De laatste niet echt Oostenrijk, maar touren in de Dolomiten hebben toch ook wel wat speciaals. Gelegen in Süd-Tirol, is het de perfecte mix van Oostenrijk en Italie. Alle touren die ik daar loop, loop ik erg graag en met veel plezier! Een video van deze laatste, grote Dolomiten tour vind je HIER.

Maar ook de transalpen waren weer top! Elk jaar worden deze touren eigenlijk leuker, omdat er meer en meer bekende collega´s en mensen op de hutten zijn. Bijna een soort familiegevoel, waarbij je gezamenlijk probeert de gasten een zelfde, gaaf gevoel tijdens deze touren te bezorgen. Maar ook het touren bij Schladming was te gek. We hebben een deel van de Schladminger Hohenweg gelopen in de zon, en deze regio is befaamd voor zijn uitzichten op de Dachstein en de vele bergmeren. Zeker een gebied om nog eens wat touren te lopen…

Vakantie

En dan kom je thuis, en dan denk je: nu heb ik vakantie! Want het duurt eventjes voor ik op mijn volgende langere tour ga. Pas eind augustus ga ik er weer op uit. Maar vakantie in de zon is hier een beetje een geniepig woord. Want hoewel ik natuurlijk geniet van super veel leuke dingen thuis, zoals Mittwochfest in Zell am See, liggen in de zon in mijn eigen tuintje, een spritzer drinken met vrienden bij de Schneiderei, er is ook HEEL veel te doen!

Onze tussentijdse vakantie word vooral besteed aan werk achter de schermen. En dan niet alleen om het huis en alles winter klaar te maken. Maar vooral aan het maken van content voor alle websites van FANtastisch Oostenrijk, Snow Camps Europe en Holiday Hikes. Nieuwe onderwerpen voor video´s verzinnen, blog in elkaar zetten, instagram post bedenken, maar ook de planning en boekingen voor de winter aanscherpen. Veel boekingen beginnen concreet te worden en dat willen we natuurlijk door zetten. Dus…lang leven de vakantie! ????

Snel

RacefietsMaar dat neemt niet weg dat ik zeker ook tijd besteed aan fit blijven en voorbereiden op de komende lange touren EN de winter. En ik heb hier een nieuw hulpje bij, of eigenlijk een nieuw speeltje! Aangezien ik van alles houdt wat snel gaat (race auto´s, motoren, race skiën, etc.) heb ik me gewaagd aan iets, eigenlijk, oer-Hollands! Ik heb een racefiets gekocht. En wat is dat ding snel!

Het begin was wat moeilijk, want ik was niet zo snel aan alle versnellingen en de flippers aan mijn steur gewend. Maar nu ik de smaak te pakken heb, gaat het snel. Het tempo gaat elke rit omhoog, en ik vind het mega leuk! Zon, windje, en snelheid maken! Mijn vriend en ik doen dit ook samen, want het fietsen is super om zijn knie sterker te maken. Dus er staan nu twee lichtgewicht, snelle racefietsen in de garage. Maar een fietsbroekje was geen overbodige luxe, want je krijgt er toch snel een pijnlijk achterste van!

Voor nu ga ik snel richting het centrum van Kaprun, Paletti´s is open voor 30 dagen. En dat mogen we natuurlijk niet missen! Tijd voor pizza en gegrilde kip salade met pizza brood in de zon. Eet smakelijk!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×