Het leven van Gabi in #juni

Op juni komt het aan, of de oogst zal bestaan. En dat is hier goed te zien, want wat zijn onze boeren druk met van alles en nog wat! En eigenlijk niet alleen de boeren… Omdat juni een beetje een ´tussenmaand´ is, is het de gelegenheid om van alles op te knappen, te verbouwen, een fris uiterlijk te geven, etc. En daarnaast is het de eerste maand van mijn wandelseizoen! En ik ben helemaal klaar voor mijn eerste tocht…

Mei was nog een maand van ontspannen, de vermoeidheid van de winter weg werken en natuurlijk weer een beetje opladen. Helemaal ontspannen kwam ik de maand ook niet helemaal door, want het was de maand direct na de operatie van mijn vriend. En dat was natuurlijk een beetje spannend! Maar gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat het goed lijkt te gaan. Zonder schroeven is het gewricht toch weer een stukje beweeglijker. En hij is begonnen met veel te fietsen, 5-6 dagen in de week naar de gym voor allerlei rare oefeningen, en we lopen weer meer en meer samen met de honden. Kortom, het begint weer richting ´normaal´ te gaan. En, waar we zo op hoopten, het ziet er naar uit dat hij komende winter weer op de lange latten zal staan! Misschien niet vol gas de buckelpiste af, maar mooie bochten naar beneden carven en onze klanten de fijne kneepjes van het skiën bijbrengen, dat moet zeker gaan lukken.

Kwasten, hamers en een oude jas

De mannen aan het werk

Inmiddels zijn wij ook vol gas aan het klussen in ons nieuwe optrekje. En dingen zijn hier toch echt soms een beetje anders dan in Nederland. Als je in Nederland een huis koopt, dan krijg je het over het algemeen leeg en bezemschoon opgeleverd. Hoe anders is het hier. Toen we binnen kwamen lopen werd nog weer eens duidelijk dat de Oostenrijkers het niet zo op verhuizen hebben. Alle meubelen stonden er nog, schilderijen aan de muren, wedstrijdtrofeeën van de laatste bewoner, en nog veel meer. En zelfs in de kast kwamen we kleding, linnengoed en persoonlijke bezittingen tegen. Ook heeft ons huis extra bewoners: moeder Merel in de rozenstruik, en egel Hugo in de tuin. Zij mogen natuurlijk lekker bij ons blijven wonen.

Ergens heeft het natuurlijk wel iets, al die oude spullen. Want je krijgt de kans een kijkje te nemen in ´het verleden´ van je nieuwe huis. En in dit geval is het huis door de vorige eigenaar gebouwd en is dus echt zijn thuis geweest. De man bleek betrokken te zijn bij tal van grote bouwwerkzaamheden in Oostenrijk. Onder andere een aantal van de grote waterkrachtcentrales en dammen. Daarnaast was hij een zeer geëerd inwoner van de gemeente en had veel vrienden. En ook zijn huis heeft hij altijd met veel liefde verzorgd, iets wat nu ons voordeel is. Maar, we willen natuurlijk wel graag onze eigen plek er van maken en het moderniseren. Dus we zijn voornamelijk begonnen met het uitruimen van alle oude spullen en het uitbreken van vloeren, behang en straks ook een paar wanden. Eens kijken wat we onderweg nog meer aan verassingen tegen gaan komen.

Op pad, de berg op

het wandelseizoen gaat van start!

Daarnaast is juni voor mij ook mijn eerste wandelmaand. Zelf heb ik al een aantal touren gedaan om mijn conditie op pijl te brengen, onder andere de Maiskogel op en naar de Mooserboden stuwmeren. Maar de laatste 2 weken van juni ga ik ook van start met mijn eerste grote touren. In dit geval reis ik af naar het zuiden, naar het heerlijke Süd-Tirol. Hier vind je de perfecte mix van Oostenrijkse gastvrijheid en Italiaanse culinariteit. We lopen de tweede étappe van de alpenoversteek. Deze gaat van Bolzano naar Trento. Onderweg komen we onder andere door het langste aaneengesloten bos van Europa, langs een heilig meer, bezoeken prachtige kerken en volgen een oude frontlijn uit de tweede wereldoorlog, midden op een berg nog wel!

Voor mij is deze tour een geweldige start van het seizoen. Hij is niet te zwaar, er kan onderweg zonder tijdsdruk gelopen worden, en natuurlijk hoort genieten van goede koffie, smakelijke wijnen en top eten er ook bij. En ik mag hem ook nog eens twee keer lopen. De eerste week met een collega en 2 groepen, en de tweede week met een groep terugkerende klanten. Met hen heb ik de eerste etappe van de alpenoversteek ook gedaan en nu gaan we gezellig weer samen op pad. Maar, het is en blijft een bergtocht en met meer dan 110km per keer en toch de nodige hoogtemeters, denk ik dat het daarna weer tijd is voor een paar dagen uitrusten. Voor nu, een hele fijne juni gewenst en op naar de zomer.

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...