Het leven van Gabi in maart

Kitzsteinhorn maart 2019

 Als maart aanbreekt, dan begint het bij ons allemaal te kriebelen. Het begin van de lente! En, ook het einde van het skiseizoen komt langzaam in zicht. Dit laatste is natuurlijk niet direct iets vrolijks, maar ook wij hebben na 6 maanden op de lange latten wel zin in een pauze. Maar maart en de daarop volgende maanden brengen ook poedersneeuw, zon en geweldige mogelijkheden om nog lekker te skiën. Kortom, we zijn er nog niet klaar mee!

Poeder

Nee, het gaat hier niet om make-up poeder. De echte fanaten weten dat ik het hier over poederSNEEUW heb! Of kortweg, poeder. En het bestaat zelfs als werkwoord: ga je ook een rondje ´poederen´? Vrijvertaald: ga je mee een afdaling in de verse, poedersneeuw maken? In maart begint natuurlijk officieel de lente. En daarmee krijgen veel mensen het voorjaar en daarmee oplopende temperaturen in hun bol. Maar voor ons houdt het voornamelijk wat anders in: heel veel poeder!

Sneeuw in poedervorm is iets wat voor elke ski instructor, skiër of boarder, iets magisch heeft. Het losse, witte goedje betekent de mogelijkheid om geweldige afdalingen te maken terwijl je skies of board bovenop de sneeuw drijven. Combineer dit met een heerlijke rebound en een eenvoudiger onder controle te houden snelheid, en je hebt een geweldige ervaring te pakken. Als de poeder echt mooi los en droog is, kan het bijna het gevoel van gewichtsloosheid met zich mee brengen. En vanaf maart kunnen we ons extra op poeder gaan verheugen.

Afgelopen week hadden we extra mazzel. Op dinsdagochtend is altijd skileraartraining van onze skischool. Met de eerste lift omhoog en dan 1-1,5 uur trainen met de beste skiërs uit de omgeving. Te gek, en natuurlijk helemaal als het de hele nacht gesneeuwd heeft. En…de bergen bedekt zijn met een dikke laag poeder! We zijn natuurlijk gelijk de off-piste ingedoken en hebben ons door de poeder laten bouncen. Inclusief een ´faceshot´, waarbij een wolk van poeder tot over je helm heen golft. Een heerlijk begin van de dag!

Samen

Natuurlijk hebben jullie allemaal kunnen lezen dat Andy vorige maand weer is begonnen met skiën. Nu in maart is hij natuurlijk volop aan het trainen. En het gave is, dat kunnen we nu ook weer samen doen! Dit was in het begin wel een beetje raar. Ik ben immers bijna 2 jaar alleen op de berg geweest, en heb zonder hem gewerkt en getraind. Terwijl daarvoor we altijd samen naar werk gingen, samen trainden en samen van alles konden genieten.

Zo was het vorige week ook even apart om dit weer op te pakken. Samen in de auto naar de Kitzsteinhorn, samen naar boven, schoenen aan, en samen op de piste. Maar wat was het gaaf! Echt heerlijk om weer met mijn maatje op pad te zijn. En ook fantastisch om hem weer zo te zien genieten. En als klap op de vuurpijl, hebben we toen samen een koffietje gedronken. Dat was echt de kers op de slagroomtaart. Want dat was iets wat echt ons dingetje was: samen trainen en dan samen koffie. Puur samen genieten!

Storm

Ondanks dat maart een vrij rustige maand is, maken we ons wel op voor een laatste storm. En dan niet een letterlijke storm, maar meer een storm van werk en mensen. Met de geweldige sneeuwval de afgelopen dagen, en natuurlijk wat er nog gaat komen, schatten we in dat het met Pasen nog wel eens storm kan lopen. Zeker omdat de lager gelegen skigebieden grotendeels aan het sluiten zijn vanwege de hoge temperaturen in het dal.

Maar deze storm is juist wel leuk. De afgelopen jaren hebben geleerd dat het met Pasen wel druk kan zijn, maar nooit mega druk. En met vaak geweldige weer erbij, lees zon en strak blauwe hemel, is het juist erg fijn werken dan. Een storm dus om naar uit te kijken. Echter ga ik zelf niet zoveel van dit alles mee maken, want ik ben dan op examen. Vanwege het ongeluk van Andy heb ik het telkens uitgesteld, maar nu eindelijk ga ik mijn laatste examens als ski instructeur doen. Dit word een grote uitdaging, maar wel 1 waar ik naar uit kijk. Natuurlijk houdt ik jullie op de hoogte hoe dit alles gaat verlopen!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...