Het leven van Gabi in november

Sölden november

In november deed de winter ineens met volle kracht zijn intreden in Oostenrijk. Van overstromingen en lawines, tot landverschuivingen en avonden bovenop de Kitzsteinhorn. Maar ook het kick-off weekend van Turner Dutch Skitechnology vond plaats in november. Een maand om niet snel te vergeten…

Sneeuw

Normaal gesproken beginnen we in november met het doen van sneeuw dansjes. We hopen dat er voldoende van het witte goud komt om lekker te kunnen skien op de bovenste gedeeltes van de gletsjers in Oostenrijk. En natuurlijk denken we daarbij ´hoe meer sneeuw, hoe beter´! Maar die uitspraak kreeg deze november toch een beetje een andere lading…

Want eind november sneeuwde het niet een beetje, het sneeuwde enorm! En sneeuw op de berg, betekent natuurlijk regen in het dal. Massa´s gewoon en bevroren water vonden hun weg vanuit de hemelse wolken naar ons Alpenland. Als klap op de vuurpijl, werd al deze sneeuw ook nog eens opgevolgd door een vrij warme periode. Een combinatie welke duidelijk risico´s met zich mee bracht.

Lawines

De grote hoeveelheden sneeuw zorgden voor een redelijk risicovolle situaties op de bergen. Hoewel het er geweldig uitziet, alles onder een witte laag, is het vaak nog verraderlijk aan het begin van het seizoen qua lawines. De grote hoeveelheid sneeuw hecht zich niet even snel aan de ondergrond, en het risico voor lawines was dus aanzienlijk. Daarbij kwam er regelmatig ook wat wind voorbij, wat de situatie nog verergerde. Immers, wind is de bouwmeester der lawines.

Ook op Kitzsteinhorn kregen we problemen met lawines, maar met land lawines in dit geval. Door de grote hoeveelheden sneeuw en water, plus het warme weer erna, kon de aarde het vocht niet verwerken. Lawines van slib, zand en stenen waren het gevolg. Zo ook op de straat naar en van de Kitzsteinhorn gletsjer. Deze was dan ook voor verschillende periodes gesloten, wat resulteerde in mensen die tot in de avond bovenop de berg moesten vertoeven. Nogal een ervaring!

november

Turner

Maar positieve highlights waren er zeker ook in november! Bijvoorbeeld het kick-off weekend van Turner Dutch Skitechnology in Sölden. Dit 4-daagse event in 1 van de bekendste ski resorts van Oostenrijk werd georganiseerd door de Nederlandse ski producent Turner. Tijdens dit weekend in november kreeg ik de kans om 1 van hun nieuwste modellen skis uit te proberen. Met de Turner SL RD maakte ik de pistes onveilig, een review van deze skis vind je HIER.

Naast het testen van skis was er ook vollop gelegenheid voor gezelligheid, netwerken en natuurlijk een paar rondjes après skien. In de Almrausch in het centrum van Sölden werd het erg gezellig, evenals in Fire&Ice. Sölden is toch een heel ander resort dan Kaprun, en het is goed om af en toe te proeven van een sfeer en concepten. Met nieuwe ideeen en motivatie ging ik moe maar voldaan na de 4 dagen naar huis. In 2020 vind het jubileum weekend van Turner Dutch Skitechnology plaats, en ik ben er zeker bij! Wil jij ook mee? Kijk dan op de website van Turner Dutch Skitechnology.

Winnen

En langzaam rollen we dan de laatste maand van het jaar in. December staat voor de deur en daarmee ook de start van het seizoen, kerst en de jaarwisseling. Het gaat allemaal zo snel! Maar het jaar kan natuurlijk niet afgesloten worden als er niet iets te winnen valt. En winnen, dat kan je wederom bij Snow Camps Europe.

Dit keer is er een super gave gadget prijs te winnen! Niet alleen geeft Snow Camps Europe 1 van hun coole rugzakken weg, ook is de rugzak gevuld met allemaal toffe goodies. Onder andere Drysure boot dryers, Fischer Ranger T-shirt, Snow Camps Europe drinkfles, potjes Kissing Wax lipbalm, Kissing Wax Hoodie, en meer… Kortom, mee doen dus om deze gave prijs te winnen! Voor deelname kijk HIER.

Liebe Grüße,

Gabi

november

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×