Het leven van Gabi in oktober

Snow Camps Europe Kitzsteinhorn

Niet alleen is oktober de maand van de ´gouden herfst´, het was een maand met een gouden randje op verschillende vlakken. Niet alleen bracht oktober de start van het winterseizoen bij ons op Kitzsteinhorn, ook was het de maand van leuke uitstapjes en…een belangrijk toelatingsexamen voor mij!

Winter

Oktober word dit jaar de ´gouden herfst´ genoemd. Niet alleen vanwege heerlijk warme temperaturen, maar ook vanwege extreem mooie herfstkleuren! De bossen op de flanken van de Alpen hebben alle schakeringen van rood, geel en groen, gemixt met een gouden gloed. Indrukwekkend en vaak adembenemend mooi! Maar, dit betekent ook dat de winter niet meer ver weg is…

Officieel is de winter op Kitzsteinhorn al gestart! Op 12 oktober gingen de eerste liften en pistes open en konden we genieten van de eerste meters op de lange latten. Maar echt winter winter was het nog niet. De zon brandde, en met zo een sterkte dat veel van de sneeuw die er was gevallen of uitgespreid was, al is verdwenen. Het resultaat: delen naakt gletsjer ijs wat erdoor komt. Geen pretje om op te skiën. En in deze beelden van Eric zagen jullie ook al dat er er een flinke wind stond. Dus de echte, mooie, winter laat nog even op zich wachten.

Uitje

Naast onze roadtrip naar Wenen en Bratislava, genieten we natuurlijk nog steeds van onze vrije tijd in oktober. En dit doen we met hier en daar een kleiner uitje. Een dagtrip, een dagwandeling, gewoon lekker ontspannen en genieten! Zo maakten we al een uitje naar het Hollersbachtal wat net nest Mittersill ligt. In oktober is de Sennigeralm daar nog geopend, en leent het dal zich voor een heerlijke herfstwandeling met apfelstrudel en koffie halverwege. Een super uitje ook voor met de honden!

Maar ook hebben we eindelijk het bekende Hallstatt bezocht. Dit stadje aan de Hallstatter See is UNESCO werelderfgoed. Met zijn schilderachtige centrum wat gebouwd is op een nauwe oever tussen de zee en de berg, heeft het een aparte sfeer. Maar let op, je word wel overspoeld door Chinezen en Japanners die overal foto’s van willen maken. Onze wandeling in het nabij gelegen Echerntal zorgde dan ook voor de nodige rust en ontspanning tijdens dit uitje. Bekijk natuurlijk de bijbehorende vlog en blog welke binnenkort online komen!

Examen

En ik heb zo waar weer eens een examen gedaan in oktober. Al een tijd liep ik te twijfelen of ik de opleiding tot IML zou gaan doen. Dit staat voor International Mountain Leader. Met deze opleiding kan je grootschaligere tochten gidsen in vrijwel alle landen ter wereld. Mag je met een gewone bergwandelgidsdiploma bijvoorbeeld niet in Frankrijk en nauwelijks in Zwitserland komen. Als IML is een tocht met uitzicht op de Matterhorn mogelijk. Extra motivatie dus om deel te nemen aan het examen tot toelating voor de IML opleiding.

Maar dat examen was wel pittig! De conditietest was het eerste onderdeel. Een hoogteverschil van 1300hm overbruggen, samen met ruim 10km, in minder dan 3 uur. Mijn tijd was 2.5 uur en daarmee had ik dit deel van het examen in mijn broekzak. Daarna volgden nog lopen en speed hiken in ´off-trail´ gebied. Dus geen paden, maar nat gras op steile hellingen, rots en gesteente. En als klap op de vuurpijl oriënteren op basis van alleen kaartmateriaal, of kompas. Ongeveer de helft van de deelnemers slaagde niet voor alle onderdelen van het examen. Maar ik ben super gelukkig dat ik alle onderdelen gehaald heb, en in januari het volgende onderdeel van de opleiding kan gaan volgen!

Sölden

Dan is er natuurlijk nog het spreekwoordelijke kersje op de taart in oktober, en dat is in dit geval toch wel het geplande weekend in Sölden. Today Sport Heemstede, producer van Turner skis, organiseert van 7 tot en met 10 november hun openingsweekend in Sölden. Niet alleen kan je er de nieuwste Turner ski’s testen, ook is er een après ski event. Ruim 100 andere enthousiaste deelnemers zijn er om ski-avonturen mee te delen. En dat natuurlijk op de geweldige pistes van Sölden.

En ik mag erbij zijn! Als vlogger en blogger ben ik van de partij om (beeld)materiaal te maken van dit geweldige event voor op de verschillende pagina´s, test ik natuurlijk persoonlijk de nieuwe modellen ski’s, en probeer jullie via live´s mee te laten genieten van alle gezelligheid! Heb je ook zin om naar Sölden te komen? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar! Neem snel contact op met Today Sport Heemstede en reserveer je plekje nu! Kijk er naar uit om jullie in Sölden te zien!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...