Het leven van Gabi in september

Malatschkopf

Jullie hebben het even zonder mij moeten doen… De maanden augustus en september waren een echte achtbaan en enorm druk. Daarom is er van werken aan blogs en vlogs niet zoveel gekomen. Maar inmiddels is het bijna oktober, nog steeds druk, maar ik wil jullie maar wat graag een update geven over alles wat er is gebeurd!

Druk

De maand augustus, en ook september zelf, waren in een enkel woord samen te vatten: druk! Niet alleen had ik vele bergtouren gepland staan, ook kwamen er nog allerlei andere dingen door heen fietsen. Extra aanvragen voor dagtouren, zelf-gegidste touren, onverwachtse maar erg leuke bezoeken van vrienden, het hoort er allemaal bij! Maar het verhoogt de druk op de ketel natuurlijk.

Gelukkig heb ik de afgelopen jaren geleerd om stress en druk beter te verwerken. Dit was niet altijd zo, vroeger kon ik onder druk echt behoorlijk ongelukkig worden. Echter weet ik het tegenwoordig anders in te zetten. Ze zeggen immers niet voor niks: onder druk word alles vloeibaar. En dat aspect kan je ook in je eigen werk en leven toepassen, onder voorwaarde dat er ook ontspanning tegenover staat. En die ontspanning vond ik in de vorm van…inspanning!

Touren

In augustus en september stonden echt geweldige touren voor mij op het programma. Zo had ik in eerste instantie een enkele Alpenoversteek ingepland, maar hier kwam al vlot een tweede bij. De baas van de bergschool wilde dat ik zijn eigen groep overnam. Natuurlijk best een eer! Tel daar nog eens geweldig weer, super veel gezelligheid en heerlijke bergtoppen bij op, en je snapt dat deze touren mij op het lijf geschreven zijn. Puur genieten!

Daarnaast zat er ook een nieuwe telg tussen de touren. Een nieuwe Alpenoversteek wel te verstaan! Dit maal stak ik de Alpen niet over van Oberstdorf naar Meran, maar van de Köningssee bij de machtige Watzmann, helemaal naar de Drei Zinnen bij de Sextener Dolomiten. En direct heb ik een groot dilemma… Want nu weet ik niet meer welke ik van de twee transalp touren ik de mooiste vind. Beiden hebben geweldige natuur, super hutten, uitzichten waar je elke keer weer ademloos van word… Kortom, het waren 3 pittige weken zo achter elkaar, maar deze touren had ik voor geen goud willen missen.

Een uitgebreider verslag van de nieuwe Alpenoversteek Köningssee – Drei Zinnen volgt natuurlijk nog voor jullie!

Drei Zinnen

Gezondheid

Echter heb ik de afgelopen 2 maanden ook weer geleerd dat het leven vele gezichten heeft. Na zelf een periode met mijn gezondheid te hebben geworsteld, en natuurlijk mijn vriend met zijn knie, is het de afgelopen periode maar weer eens duidelijk geworden hoe belangrijk gezondheid is. Onze beste vriend moest het ziekenhuis in voor een pittige, maar handzame, operatie aan zijn darmen. Echter resulteerde dit in inwendige lekkage, zware bloedvergiftiging, een kunstmatige coma van ruim een week en nog meer ellende. Inmiddels is hij gelukkig thuis, maar zijn gezondheid is alles behalve top. De weg van revalidatie zal lang zijn, maar natuurlijk steunen we hem en zijn familie waar we kunnen!

Daar hield het echter niet op, op het vlak van gezondheid. Aan het begin van de zomer trof ik een goede kennis voor werk, en toentertijd vond ik hem er al niet zo goed uit zien. Afgelopen week dronken we een kop koffie, en toen kwam eruit dat hij nierkanker had. Inmiddels is hij geopereerd en ´schoon´ verklaart, maar ook zijn gezondheid ligt onder vuur. En als klap op de vuurpijl moet ook een naast familielid een zware operatie ondergaan de komende maand, om zijn chronische ziekte enigszins onder controle te houden… Jullie kunnen begrijpen dat je dit niet in de koude kleren gaat zitten. En zoals mijn Oostenrijkse vriend zei: ´Het is zo kostbaar, en het is het enige wat je niet met geld kan kopen, een goede gezondheid…´

Gabi op tour

Toekomst

Door al deze voorvallen, voel ik me gedreven om ook mijn eigen gezondheid, plannen en toekomst weer eens onder de loep te nemen. Het touren, de bedrijven, etc. zetten natuurlijk ook druk op mij. En druk en stress zijn de 2 grootste probleem factoren voor vrijwel alle mensen. Maar natuurlijk wil ik wel mijn touren, Holiday Hikes en Snow Camps Europe, verder blijven ontwikkelen. In de toekomst moet ook ik streven om hier een goede balans in te vinden. Om ook in de toekomst gelukkig te blijven en druk te verminderen.

Daarnaast heb ik mezelf voorgenomen om in de directe toekomst meer tijd te besteden aan dingen die ik graag doe of wil doen. Al zo lang staan er dingen als skitouren, freeriden in Weißsee, sneeuwschoenwandelen in Tirol, en nog meer gave dingen op mijn lijstje. En elke keer gaat er een winter voorbij zonder dat ik daar iets van kan weg strepen. De directe toekomst gaat zich meer richten op deze dingen. Want uiteindelijk is werken, geld verdienen, leuk en belangrijk, maar het kan ook zo maar voorbij zijn. En daarom moeten we genieten van wat we NU kunnen doen. En niet dingen blijven uitstellen voor de toekomst. We hebben 1 leven, dus geniet er van zolang je het voluit kan!

Liebe Grüße,

Gabi

En wie ben ik? Gabriëla is de naam! Of Gabi zoals de Oostenrijkers zeggen. Enkele jaren geleden heb ik Nederland verruilt voor Kaprun. Met de Kitzsteinhorn in mijn achtertuin, geniet ik elk seizoen van wat de bergen mij te bieden hebben. Tussen mijn werk als sneeuwsportleraar en bergwandelgids door, houdt ik jullie op de hoogte van nieuwtjes omtrend winter- en bergsport, activiteiten in de Kitzbüheler Alpen en bezienswaardigheden in het mooie Pinzgau!

Liebe Grüße uit Kaprun!

Gabi

Gabi Andrei

Logo Holiday Hikes

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×