Het lijkt wel herfst in Oostenrijk

Herfst, begrijp onze titel van het weerbericht niet verkeerd. Deze week zullen er vast mooie momenten zijn in Oostenrijk. Tenslotte is enkel de zon nodig in de bergen om het al aangenaam te maken. Maar de hele setting, de temperatuur en de regenbuien. Eigenlijk alles oogt momenteel toch wel alsof het eind oktober is. De luchtdrukkaart hierboven is slechts een voorbeeld want het is echt zoeken naar hogedrukgebieden. Lagedrukgebieden domineren Europa en de stroming is ook nog eens koel. Nee dit zijn weerkaarten die je niet mag verwachten in augustus.

Vandaag domineert de bewolking in Oostenrijk. Deze ochtend is het lange tijd droog en zijn er enkele spaarzame opklaringen. Maar de lucht is verzadigd van vocht en langs de bergen hangen vele hangwolken. In de middag zijn enkele regenbuien mogelijk. Toch blijft het op de meeste plaatsen het grootste deel van de middag ook droog. Prima voor activiteiten. Het is echter koel met 17 tot 24 graden. Op 1000 meter is het meest 15 graden. Aan het eind van de middag volgen regenbuien vanuit het noorden.


Vanavond en vannacht regent het soms intensief door. Wolken stuwen als in een winterse nordstau tegen de alpenhoofdkam aan en laten al hun neerslag vallen. Op uitgebreide schaal kan 30 tot 50mm regen vallen. Lokaal is zelfs 70 of 80mm in totaal mogelijk. Hierdoor zijn lokale overstromingen en wateroverlast mogelijk.

Morgen begint de dag op veel plaatsen zwaar bewolkt. Maar in Vorarlberg en Tirol breekt de lucht geregeld vriendelijk open. Sowieso hebben we in vergelijking met de voorgaande dagen te maken met een meer open weertype. Toch blijven er nieuwe buien ontstaan en vallen. Het is nog altijd te koel voor augustus met maximaal 16 tot 23 graden.

Donderdag volgt een vriendelijke dag met vooral in de ochtend de nodige zonuren. Genieten dus. Maar ook dan wordt het ondanks een zwakke föhn niet warmer dan 19 tot 24 graden. In de loop van de middag volgen vanuit het westen nieuwe regenbuien.

Ook vrijdag verloopt niet bestendig met geregeld regenbuien. De middagtemperatuur ligt zo rond de 20 graden. Het weekend is nog onzeker, mogelijk dat het weer eventjes warmer wordt door een sterke föhn. Maar zeker is dat het na het weekend nog koeler en natter wordt. Het lijkt wel herfst…

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht