Het lijkt vandaag en morgen wel lente!


Het lijkt vandaag en morgen wel lente

De winter is deze donderdag en vrijdag even ver te zoeken in Oostenrijk. Tijdens de namiddag kan het kwik stijgen naar waarden die normaal zijn voor eind april of zelfs mei.

Vanmorgen komen nog enkele hoge wolkenvelden voor in het midden en noordoosten van Oostenrijk. Uit de bewolking valt soms in het Donauland wat regen. Elders breekt de zon al goed door, al trekken er ook enkele velden met dunne sluierbewolking over. Vanmiddag is het overal droog met geregeld de zon erbij. Het wordt daarbij ronduit warm voor midden februari. Op 1500 meter ligt het kwik vanmiddag rond 9 graden, in de dalen kan het 12 tot 17 graden worden.

Vanavond en komende nacht is het afwisselend helder. De aangevoerde lucht blijft mild en ondanks een heldere hemel komt het amper tot nachtvorst.


Morgen is er opnieuw veel ruimte voor de zon, al trekken ook nu weer enkele sluierwolken over. Vooral later op de dag worden de sluierwolken dikker. Ook is het een stuk milder, de temperatuur stijgt op 1500 meter naar 10 graden en in de dalen is 12 tot 18 graden mogelijk. De skipistes zullen tot een hoogte van ~2300 meter tamelijk slecht worden, omdat ook het dauwpunt boven nul komt (vochtige lucht). Morgenavond volgt een zwakke storing en in de nacht gaat het regenen tot een hoogte van 2200 meter.

Zaterdag start bewolkt en op veel plaatsen nat. Volgens de laatste inzichten ligt de sneeuwvalgrens op een vrij hoge 1800 meter. Kortom, de skipistes zijn vanaf de ochtend al zacht m.u.v. gletsjerskigebieden of hoge bergtoppen. Grote neerslaghoeveelheden worden echter niet verwacht. Tijdens de middag is het overal droog, maar blijft de bewolking de overhand houden. Op 1500 meter is het 3 tot 5 graden, in de dalen ligt het kwik tussen 8 en 13 graden.

Zondag start zonnig en droog, met een beetje nachtvorst zullen de skipistes de eerste uren weer hard zijn. In de middag is het opnieuw zacht, de vorstgrens ligt rond 1800 meter. Aan het eind van de dag raakt het bewolkt en in de nacht naar maandag volgt regen.


Maandag en dinsdag verlopen nat met regen en sneeuwval vanaf ~1400 meter. Na dinsdag is het opnieuw zacht en licht wisselvallig. Daarbij is de kans op kouder winterweer aan het eind van de week weer wat gezakt naar ongeveer 45%. Kortom duimen op kouder winterweer!

Jeroen Elferink

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×