Het ontkoppelen van een Gondel

Het ontkoppelen van een gondel

Het ontkoppelen van een gondel, we hebben eerder al eens laten zien hoe men de kabel “last” die nodig is voor een skilift. Ook zie je regelmatig bij ons de nodige foto’s die tijdens een bouw gemaakt zijn. Hier is vaak mooi te zien hoe de techniek eruit ziet.

De kabel en daarmee de afstand tussen de gondels of stoeltjesliften is altijd gelijk, maar toch kan de snelheid bij het in- of uitstappen beduidend lager zijn. Dat de gondel en stoeltjes worden ontkoppelt weet iedereen wel en dat de de gondels of stoeltjes zichzelf vast klemmen ook. Maar in een lift merk je het, de snelheid is een stuk hoger bij aankomst of vertrek dan bij in of uitstappen daar is het weer een stuk lager.

In gebieden met oude en nieuwe liften is dit goed te zien, bij voorbeeld de Limbergsessellift en de Schattberg Express in Saalbach. De Limbergsessellift is een 4 persoons-stoeltjeslift waar je snel moet reageren om uit te stappen, terwijl de andere een moderne gondel is waar je op een normale manier kan in en uit stappen.

Maar de techniek erachter zie je niet vaak, maar toch is het niet alleen een kwestie van klem open en laten glijden door wielen en weer klemmen aan de kabel, er komt meer bij kijken dat is mooi te zien in bovenstaande video. Het ontkoppelen is mooi te zien in onderstaande filmpje.

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht