Het Pitztal, meer dan wintersport

Grubenkopf Rifflsee
© pitztal.com

Het Pitztal, meer dan wintersport

Het Pitztal is in de winter meer dan alleen skiën en snowboarden. Mensen die het liefst de prachtige natuur lopend willen ontdekken kunnen hier terecht. Maar ook voor winterhiking, cross-country skiën, ijsklimmen, schaatsen, curling en meer kun je terecht in het Pitztal.

De skigebieden in het Pitztal zijn één van de beste bestemmingen als het gaat om skiën en snowboardplezier zowel on- als offpiste, tevens kunnen er de nodige skitochten gemaakt worden vanaf de gletsjer.

Er is een hoop te doen voor het hele gezin.

Winterhiking in het Pitztal

Het Pitztal kent vele wandelroutes, het Natuurpark Kaunergrat is een bron waar je kunt genieten van het met sneeuw bedekte landschap maar ook van het panoramische uitzicht. Het Natuurpark Kaunergrat is sinds 2013 een officiële natuurpark opgericht in 1998, het strekt zich uit van de uiterwaarden van rivier de Inn op 750 m tot de drie kenmerkende toppen van de Ötztaler Alpen. Het natuurpark omvat het Pitztal, Kaunertal en de gemeente Fließ.

Meer info: Pitztal.com

skier pitztal gletsjer
© pitztal.com

Cross-country skiën

Het Pitztal bied ook voor de liefhebbers van cross-country skiërs (beter bekend als langlaufen) een hoop, in totaal ligt er 108,5 kilometer aan trails. De langste loipe is de 21,3 kilometer lange talloipe, deze volgt de Pitze rivier door de vallei tussen Weise en Mittelberg. Het parcours heeft voor zowel de klassieke- als de skatingtechniek een vaste baan en kan in beide richtingen geskied worden. Ook kan men tussentijds in één van de dorpen het parcours verlaten of starten.

Langlaufen in het Pitztal is een must, niet alleen door de uitstekend geprepareerde loipes maar ook dankzij de magnifieke omgeving.

Meer info: pitztal.com

Ijsklimmen St Leonhard

IJsklimmen

Zodra de 45 watervallen in de winter bevroren zijn wordt dit het domein van de ijsklimmers, dit kan al vanaf december tot eind maart. Het ijsklimmen komt voort uit het alpinisme, door het beklimmen van gletsjers.  Zowel beginners als de gevorderde klimmers kunnen in het Pitztal terecht.

Meer informatie: pitztal.com

Sneeuwschoenwandelen

Met bekwaamde gidsen genieten van de ongerepte en besneeuwde winterlandschap van het natuurpark Kaunergrat, een wandeling op sneeuwschoenen is een ideaal evenement met het hele gezin. Er zijn wandelingen van 2 tot 4 uur.

Meer informatie: pitztal.com

Pitztal TVBPitztal
@TVB Pitztal

Insider tip!: Ski tours

De Ötztaler Alpen zijn niet alleen bekend om haar grote en bekende skigebieden zoals Sölden, maar het Pitztal behoort ook hier toe. Deze regio biedt een geweldige ervaring voor zowel de gevorderde als de beginnende skitourers. Rondleidingen en cursussen zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt om een avontuurlijke Ski Tour te ervaren in het Pitztal.

Zo zijn rond de Pitztaler Gletsjer en Rifflsee talloze mogelijkheden, maar ook kan men op de Hochzeiger terecht om één te zijn met de natuur.

Meer informatie: pitztal.com

Diversen

Naast dit alles is er ook meer te beleven in het Pitztal, lekker rodelen, een FANtastisch ritje met een arrenslee, je schaatskunsten vertonen op het ijs, kijken of Curling echt wel zo makkelijk is al dat het op tv eruit ziet en je kunt je lekker uitleven in de auto tijdens de Snow & Ice driving experience.

Kortom een week in het Pitztal is veel te kort.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×