Het Skicircus bereidt zich voor op komende winter

Topfoto Saalbach Hinterglemm

Het Skicircus bereidt zich voor op komend winterseizoen. Na een uitdagende zomer die achteraf beter verliep dan in het begin werd gevreesd. Nu kijkt men uit naar het winterseizoen waarbij er uiteraard extra maatregelen zijn.

In de zomer bleven net als in andere landen veel landgenoten in eigen land zo ook de Oostenrijkers. De grens met Duitsland was en is al deze maanden opengebleven en dat heeft ook geholpen. De wintersport moet door gaan immers dit is een belangrijke bron van inkomsten en om het gevoel van veiligheid voor het toerisme te behouden, wordt de nadruk gelegd op uitgebreide tests tijdens het winterseizoen. “Sinds 1 september kunnen medewerkers van accommodaties, campings en jeugdherbergen zich laten testen. Tot nu toe zijn er 24.428 tests uitgevoerd in 554 vestigingen in heel Salzburg”, aldus Gertraud Salzmann, lid van de Nationale Raad van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP).

Skicircus Saalbach vanaf de Kohlkmais

Kijkend naar het winterseizoen

Met duidelijke instructies wil men de gasten de grootst mogelijke bescherming bieden voor een plezierige vakantie in deze prachtige regio. Dit betekent dat de contactpunten zo veel mogelijk geminimaliseerd moet worden. Hierbij zijn er een aantal systemen ontwikkeld om deze contactzones bij de liften en andere ontmoetingsplaatsen te voorkomen. Door de grootte en de vele nieuwe en snelle  verbindingen heeft men in Saalbach Hinterglemm  de capaciteit om alle wintersporters deze winter de berg op te brengen. Uiteraard met inachtneming van de Corona-maatregelen aldus Peter Mitterer chef van de kabelbaan Saalbach Hinterglemm.

Après-ski

Voor de Après-ski heeft Alois Hasenauer, burgemeester van Saalbach Hinterglemm, geen goed nieuws. Dit jaar zal de Après-ski anders zijn dan voorgaande jaren een aparte Après-skiregelement komt er namelijk niet. Er is al een verordering voor nachtgastronomie en dit geldt ook voor de Après-ski. Dit seizoen is een feest van 2000 mensen niet mogelijk maar als iedereen rekening houdt met elkaar en de regels in acht neemt zal ook dit winterseizoen een succes worden aldus Alois Hasenauer.

Lees ook: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn maakt Corona maatregelen skiseizoen 2020-2021 bekend.

Bron: Meinbezirk.at

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Turner Banner

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...