Het sneeuwt in Oostenrijk!

De winter is weer terug in Oostenrijk! In Voralberg, Tirol en het Salzburgerland sneeuwt het vandaag vanaf een meter of 1400, en de komende uren zakt de grens nog verder naar beneden.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor de gletsjers want het was een pittige zomer met veel zon en warmte. Daarbij hebben we lang moeten wachten op de eerste serieuze sneeuwval. Maar nu is het eindelijk zover, en er gaat nog veel vallen op de gletsjers.

Gerlos vanmorgen

Ook in de niet-gletsjers gebieden sneeuwt het vandaag dus flink door. Helaas gaat de sneeuw hier morgen wel weer over in regen.

De worldcup in Sölden

Dat geldt niet voor onder andere Sölden waar momenteel de worldcup gehouden wordt. Pittige omstandigheden dit jaar, met sneeuwval, veel wind en slechte zichten. Wellicht dat er nog onderdelen geskipped of aangepast worden.

Prachtige winterse omstandigheden in Lech

Tot in het dal van Hintertux vielen vanmorgen al de sneeuwvlokken.

Mayrhofen

Uiteindelijk valt er boven de 2000 meter rondom de hoofdkam 50 tot 100 cm sneeuw. Daarbij zijn er uitschieters mogelijk, de eerste zien we in de Hohe Tauern en Grossglockner gebied. Hier met name de Oost-Tiroolse kant waar boven de 2500 meter 150 tot 250cm sneeuw gaat vallen op de aller hoogste toppen. De andere uitschieter zien we in de regio van Sölden, hier is de sneeuwgrens een tikje lager. Hier kan boven de bomengrens 130 tot 160cm sneeuw vallen. Beduidend minder sneeuw valt onder de 2000 meter, waar de sneeuw morgen ook gevolgd wordt door regen.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...