Het tropische staartje van de zomer 2019

In een groot deel van Europa is het ongekend warm zomerweer. Ook Oostenrijk profiteert daarvan met prachtig weer en tropische temperaturen. Echter is de kans aannemelijk dat het dit weekend voor het laatst op uitgebreide schaal tropisch warm wordt. Hierna koelt het langzaam af en dat mag ook want zondag begint september alweer.

Gisteren was het al op en top zomerweer met veel zon in oa Feldkirch

Vandaag start de dag flink zonnig. Eventuele mist en nevel lost snel op en we kunnen gaan genieten van perfect zwembadweer. De temperatuur stijgt naar 29 tot 34 graden. In de middag trekken er wat hogere sluierwolken over het land. Vooral in het westen kan de zon het hier eventjes moeilijker mee krijgen. Maar door een zwakke föhn is het ook gewoon 30 graden in Vorarlberg. De kans op onweer is klein maar valt niet volledig uit te sluiten in tijdens de avonduren.

Komende avond en nacht valt er lokaal een onweersbui, maar op de meeste plaatsen is het gewoon een heldere en droge avond. Het koelt af naar 20 graden in de diepere dalen en bebouwde omgevingen tot 11 graden in de hogere dalen. Ideaal om de warmte het huis uit te laten.

Morgen begint de dag in een groot deel van Oostenrijk zonnig en droog. De temperatuur stijgt snel. Maar een gebied met buien ligt nabij Tirol en het Salzburgerland. Deze buien zijn in de nacht boven Beieren ontstaan en kunnen in de ochtenduren al voor enkele buien zorgen. In de middag ontstaan er verspreid over heel Oostenrijk meer buien. Een vore trekt namelijk over Oostenrijk waardoor buienvorming getriggerd wordt. Het is tussen de onweersbuien door flink zonnig en benauwd, maximaal 27 tot 30 graden.

Vrijdag neemt de kans op onweersbuien opnieuw af en volgt er op de meeste plaatsen een perfecte zwembaddag. Maximaal wordt het 28 tot 31 graden. In de namiddag slechts lokaal een bui.

Het weekend brengt een prachtig tropisch slot van de zomer van 2019. Zaterdag op een lokale bui in Stiermarken na overal droog en flink zonnig. Met 30 graden perfect voor zomerse activiteiten. Zondag idem met veel zon, maar in de namiddag trekt een koufront over. Dit koufront luidt koeler weer in, waarbij de kans op nieuwe 30-ers significant begint te dalen. Met recht valt te zeggen dat dit het laatste tropische weekend van 2019 gaat worden. Al zullen er vast nog genoeg mooie nazomerse herfstmomentjes komen!

Nog eventjes genieten dus.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Golfclub Kitzbüheleralpen Westendorf

Mesnerwirt Westendorf Zomer

Mesnerwirt Westendorf Winter

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×